Afbeelding

Schoolvoetbal weer van start

Sport 27 keer gelezen
UDEN - De aprilmaand staat op de Udense voetbalvelden bekend als de voetbalmaand. Alle scholen van Uden en omstreken meten hun krachten weer. Op woensdag 4 , 11 en 18 april zijn in totaal ongeveer 900 kinderen bezig met het scorend vermogen en het hunkeren naar die ene – eerste - prijs.

[image=173505]

Op woensdag 4 april beginnen de eerste teams op hele velden. Dit zijn de echte kanshebbers voor de hoogste eer. Inzet hier is de fraaie beker met daarbij de wisselbeker die recht geeft op deelname aan de regiofinales. Vorig jaar was de Bitswijkschool hier het sterkste en mocht men door naar die regiofinale in Dinther. Zelfs daar werd gewonnen en kon men weer een ronde verder naar het Limburgse Susteren. Voor de knapen was het moeilijk te verteren dat ze zonder te hebben verloren toch net naast de landelijke finale grepen.
Op 11 april spelen de meisjesteams. Nadat een aantal jaren voor het eerst meisjes in een aparte competitie mee gingen doen, is dit onderdeel zeer sterk gegroeid. Nu hebben zich liefst 36 ploegen gemeld, die ook een ronde verder willen naar de regiofinales. Een eer die vorig jaar bij Marimba terecht kwam. Op 18 april is het tenslotte de beurt aan de 29 jongens B-teams. Deze ploegen spelen op een half veld. Stichting Schoolsport Uden organiseert dit toernooi op de UDI-veklden voor de 56e keer. Aanvang elke woensdagmiddag om 13.15 en de wedstrijden duren ongeveer tot 17.00 uur.

[image=173082]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant