Afbeelding

Kinderen koken hygiënisch en gezond

Gezondheid 55 keer gelezen
UDEN - Negen kinderen waren woensdagmiddag verwoed aan het koken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Uden. Ze nemen deel aan de driedaagse cursus 'Junior Super Chefkok' die het CJG enkele keren per jaar organiseert, samen met de GGD en Vivaan. Het doel is om kinderen bewust te maken van gezond koken en eten, en natuurlijk hygiënisch.

[image=210739]

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. In de eerste twee worden hapjes en gerechtjes gemaakt, waarbij in de tweede bijeenkomst ook gekookt wordt voor ouders, opa's en oma's. Zo ver was het woensdagmiddag. De kinderen koken, samen met enkele hulpouders, aan de hand van het kookboekje 'Superchef' van de bekende kok Pierre Wind.
Een van de deelnemende kinderen is de 12-jarige Sevgi. "Ik heb me met een paar vriendinnen opgegeven. Ik vind het heel leuk om te koken. Thuis help ik mijn moeder ook vaak. Ik maak regelmatig pannenkoeken of zo. Hier leren we gezond te koken, met veel fruit en andere gezonde dingen. Ik heb een tropische tostie gemaakt, met yoghurt, rozijnen, kruiden, kipfilet en ananas." Sevgi geeft aan deze cursus best vaker te willen doen.
De cursus wordt afgesloten met een rondleiding door de Plus-supermarkt, die de cursus sponsort. Hier krijgen de kinderen met hun ouders een rondleiding en leren ze waar ze gezonde producten kunnen vinden en hoe ze etiketten kunnen lezen. CJG geeft de cursus meerdere keren per jaar.

[image=210733][image=210734][image=210735][image=210736][image=210737][image=210738][image=210740]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant