Afbeelding

Rabo Voetbalacademie UDI’19 van start

Sport 3 keer gelezen
UDEN - Bij UDI’19/Beter Bed is woensdag de 'Rabo Voelbalacademie UDI’19' van start gegaan, dit met schitterend weer en met veel enthousiasme.

[image=210750]

De schitterende outfits en ballen lagen al klaar. Nadat de meer dan 40 jonge voetballertjes zich hadden omgekleed vertrok men naar het kunstgrasveld van Sportpark“Parkzicht”. Om klokslag half twee werd woensdagmiddag de officiële aftrap gegeven van de Rabo Voetbalacademie UDI’19. Een geweldig feest voor spelers van 6 t/m 12 jaar. Gedurende elf middagen in twee sessies van 75 minuten wordt in kleine groepen getraind, waarbij de oefeningen aangepast zullen worden naar leeftijd en talent van de speler(ster). De trainingen worden door gediplomeerde voetbaltrainers onder leiding van Harry Blokhuis uitgevoerd. Deze middagen worden georganiseerd in samenwerking met NEC en PSV, waarbij scouts de beste 20 talenten zullen belonen met een Masterclass op De Eendracht in Nijmegen of op De Herdgang in Eindhoven.

[image=210751]

Aan belangstelling deze middag geen gebrek. Ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en andere belangstellende zagen een enthousiaste groep spelertjes en trainers bezig met het mooiste spelletje ter wereld: voetbal. Op deze eerste middag was straat/zaalvoetballer Youssef el Badey uitgenodigd. Onder prachtige zonnige omstandigheden liet hij zien wat je allemaal met een bal kunt verzinnen en wat het toppunt is van balcontrole. De mooiste facetten van het voetballen passeerden deze middag de revue. Denk hierbij vooral aan passeerbewegingen, balgevoel, balcontrole, coördinatie, duelleren, passen en trappen.

[image=210753]

Aan de eerste training kwam na 75 minuten een einde, maar er stond al een volgende groep deelnemers klaar welke een vergelijkbare 1e trainingsmiddag afwerkte. Alle aanwezigen lieten duidelijk horen onder de indruk te zijn van de Rabo Voetbalacademie UDI’19. Een geweldig mooi initiatief, waarvan deze kinderen en UDI’19 zeker de vruchten van gaan plukken.

[image=210752]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant