Afbeelding

Gouden Helm voor Tom Vermeer

Sport 27 keer gelezen
OPLOO – Tom Vermeer uit Leusden is zondag in Oploo winnaar geworden van de 26e editie van de wielerwedstrijd voor Elite en Neo amateurs om de prestigieuze Gouden Helm.

[image=210958]

“Drie jaar geleden werd ik hier tweede en toen zag ik die Gouden Helm. Het is een bijzondere trofee en daar ben ik vandaag helemaal voor gegaan”, zei de gelukkige 26-jarige winnaar nadat hij twee medevluchters het nakijken had gegeven. Het was zijn eerste zege in 2012.

[image=210962]

[image=210963]

Met een splijtende demarrage in de slotronde, die hem op de meet 13 seconden voorsprong bezorgde op de sterke Let Armands Becis (21) en de eveneens 21-jarige Harm van der Sanden uit Nuland, trok Vermeer aan het langste eind. “Ik zag dat mijn medevluchters naar elkaar keken, en toen ben ik vertrokken.” In de slotronde gaf hij ‘vol gas’ en kon volop genietend de laatste rechte lijn oprijden.

[image=210964]

Net als zijn medevluchters maakte Vermeer aanvankelijk deel uit van een kopgroep van tien man, die ontstond na de eerste schermutselingen in een levendige wedstrijd die de 140 renners (Elite Beloften) het publiek voorschotelden. Door goed samenwerken kreeg de groep ruim een minuut voorsprong op het peloton en die werd niet meer afgegeven. Er kwam nog wel een tegenstoot van een drietal, waaronder Mike Teunissen uit Ysselsteyn, maar bij de finish was de achterstand dan dit trio nog 50 seconden. Het peloton snelde na 1 minuut 38 seconden over de eindstreep. De leidersprijs, toegekend aan de renner die het vaakst als eerste de meet passeert, werd een prooi voor runner-up Armands Becis.

[image=210994]

[image=210965]

De wedstrijd om de Gouden Helm ging overigens later van start en werd ingekort (van 90 naar 80 km), omdat zowel in de voorafgaande wedstrijd van de Junioren als bij de Vrouwen (Elite Beloften) de wedstrijd geruime tijd geneutraliseerd moest worden vanwege een zware valpartij. De beide slachtoffers moesten per ambulance worden afgevoerd, maar maken het naar omstandigheden goed.







Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant