Afbeelding

Kidiondag: knutselen voor het goede doel

Onderwijs 39 keer gelezen
VOLKEL - Kindcentrum Kidion; basisschool de Vlieger, kinderopvang Kiobra en peuterspeelzaal ’t Pieperhôfke vieren elk jaar hun bestaansverjaardag. Dit jaar met een goede doelenmarkt. De opbrengst gaat naar een school voor speciaal onderwijs voor kinderen in Lombok, Indonesië.

[image=210996]

Aanleiding hiervoor is dat Lisanne van Heeswijk en Cheryl uit Volkel voor hun stage bijna een half jaar naar Lombok gaan. Lisanne is het zusje van Sabine van Heeswijk die werkzaam is bij de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang binnen kindcentrum Kidion. Zij zijn dochters van Tiny van Heeswijk, conciërge van het kindcentrum Kidion.
Lisanne en Cheryl volgen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Avans Hogeschool. Voor hun studie lopen ze stage op een school voor speciaal onderwijs in Lombok, namelijk ‘SLBN Pembina Kota Mataram’. In het gebouw zijn een kleuterschool, basisschool, middelbare school en voortgezet onderwijs gehuisvest. In totaal zitten er 110 kinderen op deze school. Dit zijn kinderen met een visuele, auditieve, verstandelijke dan wel lichamelijke beperking of kinderen met autisme. Zij zullen gaan helpen bij het ontwikkelen van projecten, het opzetten en vormgeven van bewegingstherapie en sociale therapie. Daarnaast gaan zij praktijkgerichte lessen ontwikkelen, dagelijks meelopen en ondersteunen in reguliere lessen en natuurlijk informatie en kennis uitwisselen tussen de Nederlandse en Indonesische werkwijze en visies.
Lisanne en Cheryl zijn al enkele weken bezig en krijgen goed zicht op de tekorten. Er zijn veel spullen nodig voor school, sport en therapie. Op de school hebben ze maar een beperkt aantal lesmaterialen en speelgoed. Goede speeltoestellen zijn er niet. Dit hele schooljaar blijven Cheryl en Lisanne daar. Zij zullen in overleg met het schoolteam zorgen dat de opbrengst van de goede doelenmarkt ook daadwerkelijk daar terecht komt. De lijntjes zijn erg kort.
Maandagochtend volgden de kinderen ’s morgens in Kindcentrum Kidion allerlei workshops volgen waarbij ze veel leuke en lekkere dingen hebben gemaakt. Deze spulletjes worden vanavond tijdens de Kijkavond goededoelenmarkt tussen 18:00 en 19:00 uur verkocht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant