Afbeelding

Jack de Vries 'preekt voor kleine parochie'

Politiek 28 keer gelezen
UDEN – Hoe breng je de goede boodschap van het CDA aan de man. Wat heeft het strategisch beraad van die fractie voor ogen, wat zijn de uitdagingen en wat worden de hervormingen. Jack de Vries sprak daarover maandagavond voor CDA Uden, maar er waren niet veel toehoorders om die boodschap aan over te brengen. Het was voor De Vries ‘preken voor een kleine parochie’.

[image=211045]

Er kwamen goede herinneringen op bij oud-staatssecretaris van Defensie De Vries toen hij bij Uden op de borden Vliegbasis Volkel zag staan. “Dat waren mooie tijden”, zei hij tegen zijn publiek in de Ideeënfabriek. Het CDA in Uden had op meer belangstelling gerekend. Bij een bezoek van Gert Leers waren ruim honderd bezoekers, nu maar een kleine dertig. “Er zijn meer manieren om de mensen te bereiken. Zoals de social media en tv-programma’s. Vooral jonge mensen hebben geen tijd meer om naar zaaltjes te gaan met een spreker”, zei De Vries. “We moeten de mensen wat te kiezen geven, laat ze meedoen.”
De Vries stelde dat het CDA wel degelijk bestaansrecht heeft. Aan de hand van het thema Kiezen en Verbinden legde hij uit wat volgens het strategisch beraad, waarvan hij deel uit maakt, de beste manier is om kiezers over te halen om weer op het CDA te stemmen. Een opmerking uit de zaal was dat theorie en rapporten vaak geen effect hebben. “Een leider met uitstraling en de juiste toon, daar heb je wat aan.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant