Afbeelding

Nieuwe toplaag hoofdveld hockeyclub

Sport 38 keer gelezen
UDEN – De problemen van de Hockey Club Uden voor wat betreft de vervanging van de toplaag van het kunstgrasveld zijn opgelost. Tijdens een feestelijke bijeenkomst is afgelopen weekend formeel overeenstemming bereikt over de toetreding van HCU tot de basisstructuur buitensportaccommodaties van de gemeente Uden. Dat betekent dat de club niet meer geprivatiseerd is, maar weer huur aan de gemeente betaalt in ruil voor onderhoud van het complex. Deze zomervakantie krijgt het hoofdveld een waarschijnlijk blauwe toplaag.

[image=211064]

Onder toeziend oog van onder andere Hanny van Litsenburg van ABN Amro bank, hoofdsponsor van de jeugd van Hockey Club Uden gaven wethouder Marcel Delhez, en voorzitter Richard Bosveld elkaar de hand. Met deze handdruk bezegelden zij de definitieve overdracht van de velden en accommodatie naar de gemeente Uden. Het paviljoen blijft in beheer van de hockeyclub zelf.
Bosveld is blij dat het eindelijk zover is: “Het geeft zekerheid naar de toekomst en stelt ons in staat om zonder financiële risico’s voor de club toch absoluut noodzakelijke investeringen te doen. Zo voldoet ons hoofdveld al jaren niet meer aan de eisen van de hockeybond. Door de basisstructuur zijn we in staat om nog dit jaar waarin HCU 55 jaar bestaat, een nieuw hoofdveld aan te leggen.”

Blauw
Op dit moment beslissen de leden of dit veld groen of blauw van kleur zal zijn. Blauw is de kleur van de velden zoals die deze zomer tijdens de Olympische Spelen te zien is, dus die kleur ligt voor de hand. HCU zou dan een van de eerste clubs in Nederland zijn met een blauw kunstgrasveld.
Bosveld sprak in juni vorig jaar nog kritisch in een raadscommissie. Volgens hem gaf de gemeente geen duidelijkheid en duurde alles veel te lang. Daardoor kon de club geen investeringen doen. De club heeft 800 leden, net te weinig voor een vierde veld maar bijna teveel voor de huidige voorzieningen. Afkeuring van het hoofdveld zou de club in grote problemen brengen vanwege ruimtegebrek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant