Afbeelding

Afsluitende wandeling voor ‘Oog voor Oost’

Kunst en cultuur 26 keer gelezen
UDEN - Langs de kunstwerken die bewoners in Uden-Oost samen met een vijftal kunstenaars hebben gemaakt start tweede paasdag maandag 9 april om 13.00 uur een wandeling.

[image=181905]

Tientallen mensen uit Melle, Raam en Hoeven zijn het afgelopen jaar op initiatief van Vivaan actief geweest om hun buurt en wijk te verfraaien. In Hoeven is de plattegrond van een traditionele hoeve zichtbaar gemaakt, de buurt Sieberg is met mozaïek opgefleurd en in Melle hebben kinderen hun speelplek gefotografeerd. Deze projecten werden begeleid door Ine van Grinsven, Nelleke Kennis en Rob van Berkel.
In de wijk Raam en de Wijsthoek zijn de projecten nu ook bijna afgerond en worden de laatste puntjes op de i gezet. Tijdens de wandeling zullen deze twee projecten feestelijk worden onthuld. De wandeling gaat van start bij het kunstwerk dat de leerlingen van groep 8 van de Springplank vorig jaar maakten samen met Nathalie Abbing. Dit Raamwerk staat tegenover de nieuwe school, op de hoek Hofstukken/Bosveld. Vervolgens gaat de wandeling naar de Wijsthoek, waar bewoners onder leiding van Genoveef Lukassen de wijk nog meer kleur gaven. Daarna gaat de wandeling verder langs de drie andere projecten, waar de kunstenaars en bewoners een speciale activiteit organiseren en uitleg geven over hun project. De wandeling eindigt in de Kom In met een hapje en een drankje.
De wandeling is bedoeld voor alle bewoners, jong en oud, van Melle, Raam en Hoeven en biedt een bijzondere kans om Uden-Oost eens met andere ogen te bekijken. De deelname is gratis. Voor wie later van start wil gaan of slechts een deel van de wandeling wil maken, ligt er een routebeschrijving klaar bij alle vijf de informatieborden. Deze is ook te vinden op www.vivaan.nl/oogvooroost. Voor meer informatie: Jeanne Hollemans, Vivaan (0413 267 882).

[image=181902]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant