Afbeelding

Overlast dichte rotonde Bitswijk-Hobostraat

Verkeer en vervoer 55 keer gelezen
UDEN – De rotonde Bitswijk-Hobostraat ter hoogte van supermarkt Jan Linders is sinds vandaag, woensdag 4 april, afgesloten. Fase 4 van het project ‘U van Uden’ is daarmee ingezet. Het werk duurt ongeveer zes weken. Het doorgaande auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de Rondweg, Industrielaan, Mellesingel en Violierstraat. Fietsen kunnen er wel langs. Het werk zorgt voor de nodige overlast.

[image=211119]

In verband met de verkeersveiligheid op de Rondweg is de oversteek op de Delstraat–Orgellaan versmald. Auto´s kunnen even geen gebruik maken van die oversteek, bromfietsers en fietsers wel. Bij de rotonde is een noodweg aangelegd voor hulpdiensten en lijnbussen. Deze weg is niet bedoeld voor verkeer van en naar de A50. De politiehoudt toezicht.

Denderen
Alle winkels in Bitswijk zijn bereikbaar: in het noordelijk deel via de Rondweg en de winkels aan de zuidkant van de rotonde via het Piusplein en de Mgr. Bosstraat. “We beseffen dat dit overlast betekent voor bewoners en ondernemers en we hebben begrip voor klachten daarover. Maar deze weg moet eruit en we proberen dat zo snel mogelijk te doen. We leiden het zware verkeer helemaal om, maar we kunnen niet voorkomen dat er toch vrachtwagens via het Piusplein gaan rijden. Het is nu eenmaal een openbare weg. We hopen nauurlijk dat men zich houdt aan de omleidingsroute. Dat komt de veiligheid ten goede”, aldus wethouder Marcel Delhez. Buurtbewoners klagen over de gevaarlijke drukte en het zware verkeer dat door de Bitswijk en Mgr.Bosstraat 'dendert'. Er zouden inmiddels zelfs scheuren in muren door zijn ontstaan. De lijnbussen rijden weer hun vaste route, dus die komen nu niet meer door de Mgr. Bosstraat en Bitswijk.

Groenaanplant
Als de rotonde klaar is, krijgen die straten nieuwe riolering en worden de klinkers opnieuw gelegd. Delhez: “Deze route wordt aangepast speciaal voor langzaam verkeer. Het zal er dan een stuk rustiger worden. Klachten als gevolg van de werkzaamheden worden getoetst en indien nodig wordt schade vergoed.”
Delhez is redelijk tevreden over de gang van zaken. “Onze wens was om meteen na het werk de weg weer netjes en mooi op te leveren. Meteen worden er bomen en groen aangeplant. Die krijgen extra water zodat de wortels goed aanslaan. De Kornetstraat ligt er daarom nu ook al meteen mooi bij.”
Er is een speciaal emailadres voor dit project: . Hier kan iedereen terecht met vragen, opmerkingen of klachten.

[image=211120]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant