Afbeelding

‘Een hoeve op de Hoeven’ én een boek

Kunst en cultuur 214 keer gelezen
UDEN – “De Hoeven is een beetje mijn wijk geworden, als je er zo een jaar mee bezig bent”, lacht Ine van Grinsven. Ze noemt het zelf ‘een brochure’, maar een boek waardig is het werk absoluut dat ze maakte over de wijk naar aanleiding van het kunstwerk ‘een hoeve op de Hoeven’.

[image=211158]

Acht poeren en vier hoekstenen werden afgelopen zomer door de buurtbewoners gebouwd en vormen sindsdien samen een boerderij die als het ware heel de wijk overkapt. Ine van Grinsven was het creatieve brein achter dit project dat nu dus aangevuld wordt met een boekje met daarin een wandelroute door de wijk met een uitgebreide beschrijving: “Niet alleen van wat wij gemaakt hebben, maar ook wat je verder onderweg ziet. Je ziet het beeld van Vluchtoord of de bossen, aangelegd in de twintiger jaren, want er zou hier een sanatorium komen en dan heb je een boslucht nodig. Nu, 100 jaar later komt er aan de bosrand een ziekenhuis.”
Leuke wetenswaardigheidjes staan er dus in het boek. “Ik heb echt stapels boeken doorgeploegd en mensen geïnterviewd over hun herinneringen. Leuke verhaaltjes! Want als mensen aan het vertellen gaan …”
De GPS-coördinaten van de poeren en hoekstenen staan in het boek, en ook de straatnamen worden verklaard. “Nee, Morene is geen kers. Als de gletsjers stoppen, blijven de stenen en gruis als een bult liggen en dat heet Morene.”
Het boekje wordt rond Pasen gratis op de Hoeven verspreid. “Elk huishouden krijgt zo’n boekje in de bus en het wordt op de website van Vivaan gezet.”

Het kunstwerk ‘een hoeve op de Hoeven’ wordt tweede paasdag maandag 9 april om 15.00 uur officieel onthuld door een kersenboom, een Ujese Zwarte, te planten in het plantsoentje bij De Vlonder. Dit als onderdeel van de wandeling ‘Oog voor Oost’. Mensen die maandag die route lopen, krijgen het boekje ook.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant