Afbeelding

Special Olympics Nationaal Ski & Langlauf

Sport 19 keer gelezen
UDEN – De Udense deelnemers aan het tweede Special Olympics Nationaal Ski & Langlauf evenement hebben succes gehad. Het evenement was vorige week bij de skiclub Wolfskamer in Huizen. De 16 skiërs en 8 langlaufers van de WSG Uden hebben het nodige eremetaal mee terug naar huis genomen.

[image=211234]

In 2011 werd dit evenement voor het eerst georganiseerd door de WSG Uden bij Ski & Snowboardclub “De Schans”. Naar aanleiding van dat succes hebben Special Olympics Nederland en de NSkiV (Nederlandse SkiVereniging) besloten om het evenement jaarlijks terug te laten keren. Het werd geopend door het ontsteken van de Flame of Hope door Torch Run Nederland. Daarna hebben alle skiërs en langlaufers een kwalificatie tijd neergezet, waarna de westrijdpoules geformeerd konden worden. In de middag zijn de finales geskied en gelanglauft. Mede dankzij de goede organisatie, het mooie weer en goede accommodatie hebben de ruim 80 deelnemers een mooie en succesvolle dag beleefd.
Het Special Olympics Nationaal Ski & Langlaufevenement dient tevens als kwalificatiemoment voor deelname aan de Special Olympics World Winter Games 2013 in PyeongChang, Zuid-Korea. Nog voor de zomer wordt de uitslag van deze kwalificatie verwacht. De WSG Uden dankt de Stichting Recreatie en Sport Bijzondere Doelgroepen voor het bijdragen aan de vervoerskosten.

[image=211235]
[image=211236]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant