Judoka Robin van Dinther derde van Nederland

Sport 81 keer gelezen
UDEN – Opj het Nederlands kampioenschap voor judoka’s -17 jaar is zaterdag in Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg Robin van Dinther uit Uden derde geworden. Enkele weken geleden werd hij zuid Nederlands kampioen in zijn gewichtsklasse -81 kg. Van Dinther werkt met coach Mark Earle van Judo Topsport Zuid en is gevraagd om mee te doen aan de Europacup.

[image=211258]

Op het kampioenschap in Tilburg werd gestreden door de veertien beste judoka’s van Nederland. Robin begon zijn kampioenschap tegen Peter Beening en deze partij werd met Ippon gewonnen. Zijn tweede partij werd gewonnen van Michel Jason die met een blessure opgaf. De echte strijd barste los in de halve finale. In een gelijk opgaande strijd judode hij deze partij tegen Bas van Empelen van Midden Nederland. Na verlenging werd de beslissing door de scheidsrechter en twee hoekscheidsrechter genomen. In deze loterij trok Robin aan het kortste eind. Uiteindelijk kreeg Robin nog een kans zich te bewijzen voor de wedstrijd om de derde plaats. Deze partij won hij van Hans van Montfoort met een wazari.
n deze gewichtsklasse zijn de verschillen tussen de top 3 erg klein. Door de resultaten van de afgelopen periode is Robin uitgenodigd door de Judobond Nederland voor de Europacup van Tsjechië in Teplice. Dit toernooi is een kwalificatie toernooi voor het Europees kampioenschap dat gehouden wordt op 22-24 juni, Bar, Servië en Montengro.