Afbeelding

Motocross op zaterdag en zondag in Son

Sport 107 keer gelezen
SON EN BREUGEL – De eerste Classic Demo Cross is zaterdag in Son en Breugel op het circuit aan de Brouwerskampweg (tussen Best, Son en Boskant). Zondag is er ook een district motocross op het tijdelijk aangelegde parcours.

Doel is het showen en laten berijden van pré ‘70 klassieke en originele crossmotoren. Bezitters van bekende en onbekende merken, zoals Greeves, Bsa, Matchles, Maico, Husqvarna, Dkw, Jawa, Ajs, Bultaco, Sprite, Dot, Metisse en Lindström, worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. De dag wordt gehouden in samenwerking met de Dutch Pré 70 Classic Cross Club en MC Son. Het lijkt een ware reünie te worden, met veel oud-toppers uit de motorcrosssport. Naast de aanwezige stands van motorhandelaren is er de zogenaamde kofferbakverkoop om oude onderdelen en motoren aan te bieden aan geïnteresseerden die willen kopen of ruilen. De dag begint om 10.00 uur, de wedstrijden starten om 14.00 uur. Entree is gratis.

[image=211347]

Zondag is de district motocross. Bij de 50 cc maakt Julian Merks uit Son zijn opwachting. Hij maakte dit jaar zijn debuut in de DMX. Bij de 65 cc staat Danny van Hoof, smaakmaker van motorclub Son, aan de start. Rudy van de Heuvel en Ryan Witlox doen mee in de 85 cc-klasse. Bij de MX2 2 takten doen Jordy van Dijk en Jermaine Konings mee. Bas van Kaatohven, Maico Dekkers, Jaimy Hendriks, Dirk van de Heuvel, John Roestenburg en Tom van Rooy rijden in de MX2 4-takten, Jeroen Kuipers, Erwin Bekkers, Daan Groen, Bart Bekkers, Jaap van de Rijt (Sint-Oedenrode) en Bennie Traa in de MX1en bij de veteranen nemen Patrick Schellekens, Gerwin Buytels, Guus Timmermans en Toine van Dijk deel.
Het programma begint zondag om 9.30 uur met de training. Vanaf 11.30 uur zijn er de wedstrijden. Vervolgens is er pauze en daarna de tweede manche. Toegang is gratis. Meer informatie op www.mcson.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant