Afbeelding

Smulders: 'Door tot ik er bij neerval'

Sport 18 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Peter Smulders is met zijn 33 jaar de nestor van de huidige selectie van SBC. Het feit dat zijn meeste ploeggenoten niet ouder dan 25 jaar zijn, is volgens de keeper wel eens lastig. “We missen soms iemand in het veld om die jongens te sturen.”

[image=211810]

Na zeven jaar FC Eindhoven, een korte periode bij De Valk en 3,5 jaar bij hoofdklasser Panningen kwam Smulders zo’n zes jaar geleden terecht bij UNA, waar hij drie jaar speelde. “In mijn tweede seizoen raakte daar mijn schouder uit de kom. Het was het dieptepunt van mijn loopbaan. Ruud Swinkels (nu doelman van FC Eindhoven, red.) verving mij. Overigens had ik ook als ik fit was geweest die concurrentiestrijd niet gewonnen. Hij staat niet voor niets nu in de belangstelling van NAC Breda.” Inmiddels woonde hij in Breugel. Na een wedstrijd met UNA bij SBC bleef hij nog even hangen om te praten met wat mensen van de club. “De klik was er toen. Ik heb het hier nog steeds enorm naar mijn zin. Mijn zoontje gaat er volgend seizoen waarschijnlijk ook spelen. Ik heb zelf ook weinig zin om nog te vertrekken. Ik ga hier door tot ik er bij neerval.”

Jong
“Het is een heel jong team en er staat druk op”, weet de doelman. “Als keeper probeer ik natuurlijk wel leiding te geven, maar in het veld ontbreekt iemand die de spelers constant op sleeptouw neemt. Daarom had ik ook niet verwacht dat we zo’n seizoen zouden hebben. We misten namelijk tot dusver vijf spelers die vorig jaar in de basis stonden. Dat is het mooiste: we doen het met een jonge ploeg erg goed.” Smulders ziet goede mogelijkheden op promotie naar de tweede klasse, zodat jonge spelers op een hoger niveau ervaring op kunnen doen. “Ik denk dat die klasse ook het maximaal haalbare is voor een club als SBC.” Promotie kan worden veiliggesteld in de laatste drie duels, waarvan er twee thuis zijn en een bij concurrent Nieuw Woensel. Met de 4-1 zege op RKSV Heeze van zondag werd in ieder geval weer een stap gezet richting de titel. Smulders wil na zijn carrière als speler graag keeperstrainer worden. “Ik wil bij SBC graag een soort opleiding op poten zetten, er is niets mooiers dan jonge keepers zien groeien. Uiteindelijk wil ik dat ook op een hoger niveau gaan doen, in de top bij de amateurs of zelfs in het profvoetbal.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant