Afbeelding

Uden uitgeschakeld in Cruyff Court Regiofinale

Sport 46 keer gelezen
UDEN De regiofinale van het schoolvoetbal op het Cruyff Court in Uden is deze woensdag gespeeld. Tijdens deze wedstrijden streden de jongens- en meisjesteams om een plaats in de halve finale. Vier jongensteams en vier meisjesteams uit Nijmegen, Tiel, Helmond en Uden waren op het Cruyff Court te vinden. De regen deed hen weinig, voetballen moest gebeuren en winnen was de inzet. Desondanks werden de Udense teams uitgeschakeld.

[youtube=dgWKC-K1BOs]

[image=212462]

Er werd fanatiek en sportief gespeeld, maar dat was ook afgesproken. Tijdens de opening door wethouder Thijs Vonk hebben alle teams getekend voor de Fair Play regels. Hiermee gaven ze aan geen tijd te rekken tijdens de wedstrijd, niet te schelden op de tegenstander of de scheidsrechter en om na elke wedstrijd elkaar een hand te schudden.
Tot het eind bleef het spannend welke teams de finale mochten spelen. Zowel bij de jongens als bij de meisjes kwam de beslissing pas bij de laatste poulewedstrijd. De Udense teams haalden die niet. OBS De Meent (jongens) en UdiGirls van de Springplank (meisjes) zijn hierdoor uitgeschakeld in het landelijke toernooi.
De meidenfinale ging uiteindelijk tussen Girl Power (Tiel) en De Rank (Helmond). Na 13 minuten spelen was de eindstand 2-2. Door penalty’s wist uiteindelijk Girl Power te winnen en ging met de trofee naar huis.
De jongensfinale was een spannende want de Vuurvogel (Helmond) stond vorig jaar al in de landelijke finale en was hiermee een geduchte tegenstander voor de Waayerboys (Tiel). Ze lieten zich niet gek maken en daarmee wonnen zij dan ook met 3-2.
Hiermee was Tiel dan ook de grote winnaar van de regiofinales door zowel winst voor de jongens als voor de meiden. Ook sleepten de jongens de Fair Play prijs in de wacht. Terwijl deze prijs voor de meisjes werd uitgereikt aan de Rank. De Cruyff Court Regiofinale werd georganiseerd door Kicks! beweegt je en het jongerenwerk van Stichting Compass Uden

[image=212466]
[image=212465]
[image=212464]
[image=212463]
[image=212461]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant