Afbeelding

N264 bij Vliegbasis Volkel eerder open

Verkeer en vervoer 52 keer gelezen
ODILIAPEEL - De werkzaamheden van Defensie bij vliegbasis Volkel, ter hoogte van de kruising N264 (Volkelseweg) – N277 (Grote Baan), zijn versneld en daardoor naar verwachting ruim een maand eerder afgerond op 9 juni. De provinciale weg wordt vanaf die dag weer opengesteld voor verkeer. Odiliapeel kan niet wachten. In het dorp is veel overlast van verkeer dat omgeleid is.

[image=212488]

De provinciale weg is afgesloten vanwege noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan een afwateringsriool langs de N264. De riolering is kapot, waardoor het regenwater vanaf de vliegbasis Volkel niet voldoende afgevoerd kan worden en instortingsgevaar of verzakking van de provinciale weg dreigt. Voor de veiligheid van de weggebruikers heeft provincie als wegbeheerder, in overleg met de gemeente Uden, besloten sinds 19 maart op de N264 eenrichtingsverkeer in te stellen met een omleidingroute.
Defensie als eigenaar van het riool voert de werkzaamheden uit. Het herstellen van de riolering kost tijd en moet zorgvuldig gebeuren, omdat het riool drie meter diep ligt, vlakbij gasleidingen en dichtbij het asfalt van de weg. Door druk van provincie en gemeente zijn de werkzaamheden versneld door langer en zonodig in het weekend door te werken. Daarom kan, als alles goed gaat, de weg nu weer open vanaf 9 juni in plaats van half juli.
Woensdagavond kwam gedeputeerde Ruud van Heugten op uitnodigingvan het Udense CDA persoonlijk kijken waarom het allemaal zo lang duurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant