Afbeelding

‘Theater Markant is van iedereen’

Kunst en cultuur 46 keer gelezen
UDEN – Hij is de eerste die het toegeeft: zijn rol als theaterdirecteur is niet altijd gemakkelijk. Maar Maarten Prinssen is vooral positief gestemd over zijn eerste maanden als directeur van Theater Markant. “Deze functie heeft me al wel wat grijze haren opgeleverd, maar daar tegenover staan héél veel leuke en mooie momenten.” Over de toekomst is hij optimistisch, met als eerste tastbare resultaat het nieuwe theaterprogramma. Verder wil Maarten het publiek in de toekomst nauwer betrekken bij het reilen en zeilen van Markant.

[youtube=6Njanmc0dL8]

[image=212495]

Plien en Bianca, Acda & De Munnik, Paul de Leeuw, Ernst Daniël Smid, HEMA de Musical, de 3 J’s, Miss Montreal – het zijn zomaar wat namen uit het nieuwe theaterprogramma, dat vanaf 1 mei op de website van het Udense theater staat. “Het is een programma geworden voor iedereen. Van Dikkie Dik tot Boudewijn de Groot en van de musical Aspects of Love tot ons eigen Ujes Oudejaarsprogramma, dit jaar door onze eigen Udense Bart Stultiens”, vertelt Maarten. “Het is een heel mooie, gezonde, goede mix, waarmee we perfect aan onze culturele opdracht voldoen.” De theaterdirecteur prijst ook de rol van de gemeente Uden, die in een moeilijke tijd toch de subsidie voor kunst en cultuur overeind hield. “Dat geeft aan dat we dit in Uden belangrijk vinden.” Maarten is verder zijn team dankbaar voor het mede tot stand brengen van de programmering. “Het programma is niet van Maarten Prinssen, maar van ons allemaal. Vooral Maartje van der Schoot heeft er haar schouders onder gezet, maar ook alle andere experts binnen Markant. We hebben in onze club echt veel ervaring en de wil om het samen te doen is aanwezig.”

Actieve rol
Voor de toekomst van Markant ziet Maarten een prominentere rol voor de theaterbezoekers. De ‘Vrienden’ komen in september bijeen voor een Vriendenavond, waarop ze een voorproefje op het nieuwe seizoen nemen, maar ook gepolst worden over bijvoorbeeld een op te zetten consumentenpanel. En zo komen er meer momenten waarop de theaterbezoeker nadrukkelijk centraal staat wordt. In de vorm van mooie arrangementen, lagere annuleringskosten, gespreide betaling van abonnementen en de mogelijkheid om per sms kaarten te reserveren, maar ook als het gaat om het achterhalen van de reden om al dan niet het theater te bezoeken. “Want dit theater is van iedereen”, vindt Maarten. “Van kinderen, van liefhebbers van klassieke muziek, van theaterfanaten, noem maar op. We gaan de komende jaren goed naar al die mensen luisteren.”

Eerste steen
De bouw van de aangelegen evenementenhal is inmiddels begonnen: de bouwvergunning is binnen en de eerstesteenlegging staat gepland voor juni. Vandaag (woensdag) gaan omwonenden in gesprek met onder andere de architect en opzichter en kunnen zij tekeningen en planningen bekijken. “We hopen op een jaar bouwtijd. Daarna is het inrichten en hopelijk zijn we medio 2013 klaar. We hebben Theater Markant in een slechte periode geprivatiseerd en eerlijk is eerlijk: begin 2012 was heel moeizaam. Maar we kijken nu naar de toekomst, we zijn op weg naar Markant Uden, voor Uden en voor de hele regio. En daar hebben we alle vertrouwen in.”

De reguliere voorverkoop voor het nieuwe theaterprogramma start op 14 mei om 10.00 uur. Vrienden van Markant kunnen al een week eerder bestellen. Bestellen zij voor 14 mei, dan ontvangen ze 25 extra Toegiften (het spaarsysteem van Theater Markant – 20 Toegiften is één gratis voorstelling). Iedereen die voor 1 juli kaarten bestelt, krijgt al bij besteding van € 7,50 een Toegift (in plaats van bij iedere € 10,-). Meer informatie staat op http://www.markantuden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant