Laatste predikant van Veghel neemt afscheid

Religie 127 keer gelezen
VEGHEL – Een oude gewoonte in de kerk is de intrede en het afscheid tijdens een kerkdienst. In juni 2007 werd Henk Veltkamp dominee van de protestantse kerk in Veghel. Vijf jaar later, op 24 juni, neemt hij afscheid. Veltkamp kijkt met een dubbel gevoel terug, met vreugde maar ook met weemoed.

[image=212980]

De protestantse kerken in Uden en Veghel werken al geruime tijd samen. Aan dominee Veltkamp de eer om samen met dominee Dick van der Vaart de fusie van deze kerken te realiseren. “Dat was het plan en de opzet met mijn intrede. Ik wist vijf jaar geleden al dat ik de laatste predikant van de Veghelse protestantse kerk zou zijn”, vertelt hij. Aan de ene kant betreurt de dominee dit plan, maar wegens bezuinigingen is dit toch een noodzakelijke oplossing. “Het is jammer omdat we geen eigen predikant meer hebben, maar wat niet jammer is, is dat de fusie op een goede manier uitgevoerd is en daar mogen we heel blij om zijn.” De twee kerken zijn één, maar ook na het vertrek van Veltkamp blijven beide gebouwen bestaan. Naast de diensten die voorgegaan worden door Van der Vaart, zullen gastpredikanten de taak op zich nemen bij dubbele diensten.
Een van de hoogtepunten waar de dominee met vreugde op terugkijkt, is de samenwerking met zijn collega’s van onder andere de katholieke kerken en de moskee. “Die samenwerking was altijd goed en hartelijk”, benadrukt Veltkamp.
De afscheidsviering is inde protestantse kerk in Uden op zondag 24 juni.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant