Afbeelding

‘We zetten paardensport op de kaart’

Sport 10 keer gelezen
UDEN – “Met dit evenement proberen we de paardensport op de kaart te zetten voor Uden en omgeving.” Mieke Sweekhorst is duidelijk: de vierde editie van de Slabroekse Paardendagen wordt opnieuw een evenement van formaat. Op 11, 12 en 13 mei is het tijd voor drie dagen gratis topsport op het terrein aan Erenakkerstraat 3 in het Udense buitengebied, vlakbij Villa d’Arto.

[image=213034]

Mieke Sweekhorst, samen met Paul Esser verantwoordelijk door de pr van de Slabroekse Paardendagen, verwacht over het gehele weekeinde ruim 800 deelnemers, zowel springruiters (in de categorieën BB tot en met ZZ) als menruiters (klassen 1 tot en met 4). De inschrijvingstermijn is gesloten, om het simpele gegeven dat het evenement niet nóg meer sporters kan herbergen. Het tekent de populariteit van het evenement, dat nog altijd gratis te bezoeken is. “Dat is een bewuste keuze”, vertelt Sweekhorst. “We willen dat dit een feest voor iedereen is, het is meer dan een evenement voor paardenliefhebbers.”

Volop genieten
Op vrijdagmiddag begint het mennen in klasse 4 en verschijnen de enkel- en tweespannen klasse 3 aan de start. Zaterdag rijden de klasse 4 en de 2 twee klasse 3-rubrieken de marathon. Klasse 1 en 2 en de overige rubrieken in klasse 3 rijden dan de dressuur en vaardigheid en ook is het dan de beurt aan de veteranenspringers. Zondag start de marathon (klasse 1 en 2) en is de vaardigheidsproef voor klasse 4. Die dag staat het springconcours ook open voor ruiters uit de regio Uden. Verder is er een strodorp, een Jack Russelrace (waar iedereen met een eigen hond aan kan deelnemen), allerlei activiteiten voor kinderen en omdat het op 13 mei Moederdag is, is er een moederdagbrunch met verrassingen bij Villa d’Arto. “We hebben aan iedereen gedacht”, vertelt Sweekhorst. “We willen dat de Slabroekse Paardendagen een vast moment wordt op de kalender van veel mensen, een evenement waar ze ieder jaar weer naartoe leven.” Esser vult aan: “Waar tref je nou tweehonderd aanspanningen op één dag? Of 600 ruiters? Dat is toch echt behoorlijk uniek. En wie even genoeg heeft van de paardensport, maakt een rondje door de prachtige omgeving. Het wordt weer in alle opzichten genieten.”

Meer informatie staat op www.slabroeksepaardendagen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant