Afbeelding

‘Drivingteam Slabroekcity’ ment thuiswedstrijd

Sport 31 keer gelezen
UDEN – ‘Drivingteam Slabroekcity’ staat op zijn oranje jas. “Het is wel fijn, een thuiswedstrijd”, lacht Roy van de Velden als hij zijn vier pony’s voor zijn wagen spant. Komend weekend hoeft hij de weg maar over te steken om mee te doen aan de Slabroekse Paardendagen.

[image=213374]

‘Voorwaarts stap’, roept Roy en daar gaat het span op weg naar het hindernisparcours. Een heleboel vrijwilligers zijn deze maandagavond bezig met de opbouw van het wedstrijdterrein. Roy's vader Ton helpt mee en eigenlijk helpt heel de buurt mee om de Slabroekse Paardendagen tot een succes te maken. Behendig stuurt Roy zijn vierspan de heuvel op van alle kanten op terwijl zijn vriendin Kessy en buurmeisje Britt achter op staan. Kessy is ook in de wedstrijd een groom van Roy. Britt is nog te jong, maar vindt het mennen heel leuk, net als Roy in zijn jonge jaren. “Ik en mijn zus hebben eerst óp het paard gereden, maar toen is mijn moeder gaan mennen en is het bij ons ook overgeslagen.”

[image=213375]

Moeder Ans kan het niet laten en gaat ook met haar enkelspan het parcours op. Ze baalt, want met haar gebroken enkel kan ze niet aan de wedstrijd mee doen.
Van ‘kleinsafaan’ wilde Roy dus al ook al mennen en hij begon met een Shetland-pony te mennen, daarna een tandem en nu een vierspan pony’s. Nee, hij wil niet naar een vierspan met paarden. “Ik wil altijd pony’s blijven rijden. Je kunt er harder mee in de hindernissen, je bent veel wendbaarder en qua vervoer scheelt het een hoop in de kosten.”
Want om het weekend gaat Roy naar een wedstrijd. “Vrijdagochtend al met heel de bups vertrekken en zondagavond laat pas thuis. Het zijn zware weekenden. Vroeg op en laat naar bed.”
De heuvelhindernis van de marathon van zondag neemt Roy met gemak. Zijn paarden lijken in topvorm. “Je moet ook zorgen dat ze op conditie zijn. Er zijn verschillende veterinaire controles tijdens de wedstrijd. Als er één ding niet goed is, lig je eruit. Ik ben dan ook elke dag met mijn pony’s bezig.”
Roy kent zijn pony’s dan ook goed: “Ze weten het precies. Zo gauw ze de dressuur en de vaardigheid gehad hebben, dan worden ze heter, want dan mogen ze gaan crossen. Daar hebben ze zin in. Net als ik, want ik ben ook meer van de marathon.”

[image=213376]

Lees op www.slabroeksepaardendagen.nl/

[image=213377]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant