Afbeelding

Ruimtevaartspel in Wanroij, Oploo en Boxmeer

Kunst en cultuur 46 keer gelezen
WANROIJ / OPLOO / BOXMEER – Zondag 13 mei brengt wagenspeelgroep Karrespel uit Oploo het ruimtevaartspel 'Verdwaald op Orion IV' in Wanroij. En op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, wordt het spannende spel in Oploo en Boxmeer op en rond de platte kar gespeeld.

Zondag treedt het gezelschap om 16.00 uur aan bij de windmolen van Wanroij, die deze dag deelneemt aan de Nationale Molendag. Donderdag wordt om 12.30 uur in Oploo gespeeld, tijdens de pauze van het beachvolleybaltoernooi op sportpark ‘Het Domein’. Twee uur later staat het gezelschap in Boxmeer waar het spel om 14.30 uur begint tijdens de toeristische informatiemarkt die wordt gehouden op het Raadhuisplein. Het wagenspel, geschreven door Henny Lenkens, is bestemd voor kinderen tot 10 jaar.

[image=213384]

Inhoud
Flapoor en Langneus wonen op de aarde. Net als professor Kosmos en een heleboel andere mensen en dieren. Maar de aarde is niet de enige planeet in het heelal. Professor Kosmos denkt dat er leven is op andere planeten. Planeten die draaien rond andere sterren dan onze zon. En er is vast wel een planeet die veel op onze aarde lijkt. Orion IV is zo’n verre planeet.
Wie droomt er niet van om te ontdekken wat voor buitenaards leven er is op Orion IV? Maar dat kan alleen al je ruimte gaat verkennen. Professor Kosmos voelt zich te oud om nog een verre ruimtereis te maken. En Flapoor en Langneus hebben nog geen Ruimtediploma.
Op een dag kan Langneus zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij wil weten of er buitenaards leven is, hoe deze wezens er uitzien en of ze kunnen praten. Flapoor zegt dat hij het niet moet doen, maar ondeugende Langneus bedient de Tijdmachine en stapt in de Verplaatser. En daar vliegt hij het heelal in… dwars door het Zwarte Gat naar Orion IV. Maar wat staat hem daar te wachten?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant