Afbeelding

Weinig hoop voor Het Kabouterhofje

Politiek 38 keer gelezen
UDEN – Over het voormalige peuterspeelzaaltje Het Kabouterhofje in Raam is nog veel onduidelijkheid. De gemeente wil het slopen, de Stichting ter bevordering van de Antroposofie ( STBA) wil het behouden. Ondertussen heeft zich een gegadigde aangemeld die wellicht een invulling heeft voor het pandje. Wethouder Thijs Vonk wacht dat nog af. Volgens de stichting heeft hij zijn besluit toch al genomen.

[image=213568]

SP-raadslid Spencer Zeegers stelde vorige week in een commissievergadering de sloop van het Kabouterhofje ter discussie. Hij deed een oproep om samen met de stichting te zoeken naar een alternatief. De meeste fracties vonden dat geen taak van de gemeente of het college. Alleen de fracties Gerda Vervoort en Gewoon Uden steunden de SP. D66 had er alle vertrouwen in dat de stichting zelf wel met een nieuwe invulling zal komen.
Wethouder Vonk vertelde dat zich twee gegadigdenden hadden gemeld, waarvan er al een was afgevallen. Met de tweede initiatiefnemer moet nog gesproken worden. Hij wil dat serieus bespreken, zo zei hij. Ook zei hij dat er een gesprek was geweest met de stichting.
De STBA heeft moeite met de gang van zaken. “Het bezwaarschrift tegen de sloop is niet door ons ingetrokken en dus nog in procedure. De brief met het verzoek voor een gesprek is nooit beantwoord. Er is alleen telefonisch contact geweest. Vonk zei volgens de stichting: “Er zijn in mijn ogen geen argumenten die mijn besluit kunnen veranderen. Ik heb afspraken gemaakt met andere partijen (Kind Centrum)”.

Kapitaalsvernietiging
Op het verzoek van de STBA om toch een gesprek aan te gaan om mogelijkheden voor een andere bestemming van het gebouw te bezien zou hij gezegd hebben: “Het maakt niet uit wat u gaat zeggen. Mijn besluit staat vast. Het gebouw gaat gesloopt worden”. Tijdens een telefonisch gesprek met ambtenaar J. Boot zei betreffende: “Als u nog spullen uit het gebouw wilt hebben zal ik u bellen zodra we gaan slopen en dat is op korte termijn”. Volgens Vonk is dit geen letterlijke weergave van het gesprek: "Dat is wel te nuanceren. Dit is hun interpretatie en klopt niet met de werkelijkheid."
De gemeente wil groen –en speelvoorzieningen aanleggen na de sloop van De Springplank en het Kabouterhofje. “Op de ontwerptekening staat ter plaatse van het gebouw alleen wat lage beplanting ingetekend, die verder geen functie heeft in het definitieve ontwerp van de gehele ruimte. Zonder ook maar enige inspanning van de gemeente kan het gebouw dus blijven staan. Slopen is in strijd met de beginselen van duurzaamheid.” Gerda Vervoort: “De stichting wil het pand kopen. Dan zou het buiten ons accommodatiebeleid vallen en is sloop kapitaalsvernietiging.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant