Afbeelding

Dave de Louw presenteert 'De Zoek'

Kunst en cultuur 44 keer gelezen
UDEN - Dave van de Louw presenteerde woensdag in de Vrije Teugel in Uden zijn boek ‘De Zoek’ over zijn leven met een niet aangeboren hersenletsel. Burgemeester Hellegers nam het eerste exemplaar in ontvangst.

[youtube=8gug87h9klw]

[image=213719]

Dave van de Louw was 20 jaar toen hij op 14 december 1993 betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk. Lichamelijk herstelde hij in de loop der jaren volledig en hij leerde opnieuw schrijven, maar verstandelijk bleef er een beperking. De afgelopen jaren heeft Dave zijn ervaringen op schrift gesteld. Ervaringen met familie, vrienden, hulpverleners en mensen die hij op straat tegenkomt. Deze columnachtige stukjes bundelde hij in De Zoek. Een ontroerend boek dat met humor en ernst een goed beeld geeft over het leven met een niet aangeboren hersenletsel.
“In mijn jeugd leefde ik heel goed, maar ja, toen had ik mijn ongeval nog niet gehad. Nu ik dat ongeval heb meegemaakt word ik benadeeld nog erger als voorheen. Nu, omdat mijn hersenen niet helemaal goed werken, maken ze woord spellingen waarvan ze zelf de betekenis niet eens weten.”

De Zoek is een uitgave van TVz11, tv-programma voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking en Dichterbij, organisatie – in het stroomgebied van de Maas - voor mensen met een verstandelijke beperking.

[image=213720]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant