Afbeelding

‘Vertrouwen in pastoor was op’

Religie 278 keer gelezen
Parochiebestuur keert pastoor Kerssemakers de rug toe

SINT ANTHONIS – De zes leden van het bestuur van de parochie Maria, Moeder van de Kerk, zijn per direct opgestapt. Aanleiding tot deze opzienbarende stap is de verstoorde verhouding met pastoor Roland Kerssemakers.

“Het vertrouwen in de pastoor was op en dat heeft uiteindelijk geleid tot deze breuk”, zegt Berdi Dibbets. Hij is Hij is één van de bestuursleden die hun bestuursfunctie in de twaalf dorpen tellende parochie ter beschikking hebben gesteld. “We hebben afgesproken de lopende zaken af te handelen maar we pakken niets meer op.”

[image=214633]

Optelsom
Dat de bom is gebarsten, was volgens ‘ingewijden’ in de kerkgemeenschap een kwestie van tijd. Lange tijd gaven de bestuurders de 57-jarige pastoor Kerssemakers het voordeel van de twijfel, “maar langzaamaan zijn we uit elkaar gegroeid”, zegt Dibbets.
De onvrede speelde al langer en met de tijd stapelde het zich op. “Het zijn een hele hoop kleine dingen bij elkaar”, zegt Dibbets.
“Het is iets van het binnen het bestuur”, zegt Pastoor Kerssemakers, die spreekt over “een heel vervelende situatie”. Gezien de commotie wil hij liever geen verder commentaar leveren.

Lees verder in De Maas Driehoek van 29 mei a.s.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant