Geslaagde première Alice in Wonderland

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
UDEN - Het is dit jaar 150 jaar geleden, dat Lewis Carroll het boek Alice in Wonderland schreef. Dus Alice is jarig. En dat werd feestelijk gevierd in Uden bij Openluchttheater Naat Piek. Alice, die op een spectaculaire wijze met een gil in Wonderland belandt, een keurig gedekte theetafel met allemaal verschillende gekleurde stoelen eromheen, kleine ratjes in rattenholen, een rokende kookpot, speelkaarten, zingende bloemen, een waterval, schaakstukken, paddestoelen, en een door de lucht vliegende vlinder.

[image=214710]

Dat was afgelopen zaterdag en zondag het toneelbeeld van de nieuwe Naat Piek voorstelling: Alice in Wonderland. Regisseur Ellen Dorland heeft met haar spelersgroep De Comediantjes een sprankelende en visueel geslaagde voorstelling neergezet. De combinatie van spel, beweging en sfeervolle muziek zorgde voor een sprookjesachtige en vrolijke gebeurtenis, die jong en oud aansprak.
Een groot aantal bezoekers genoot in de rustieke en mooie bosrijke omgeving van een werkelijk wonderschoon schouwspel. De Comediantjes zorgden ervoor, samen met de leden van de Bende van Piek, dat door hun optreden het publiek zich als het ware in Wonderland waande. Bijzondere aandacht verdienen het decor, de kostuums en het geluid. Veel van dit alles werd de afgelopen maanden gerealiseerd door een groot aantal vrijwilligers van Naat Piek.
Iedereen kent wel het verhaal van Alice. Zij gaat met haar zus naar buiten en zij verveelt zich. Dan ziet zij een wit konijn met een horloge lopen. Alice holt achter het konijn aan en valt in een konijnenhol. En zo komt zij in Wonderland terecht. Daar ontmoet zij de meest vreemde, maffe en gekke figuren die je je maar kunt bedenken. Want wat dacht je van de Gekke Hoedemaker en Maartse Maas die altijd thee drinken, of de vervelende tweeling Tweedeledee en Tweedeledom, De wazige Koningin, Bijna Schildpad of....... Het is teveel om op te noemen. In Wonderland is niets logisch, alles is onbegrijpelijk en raar.Een echte aanrader voor de hele familie.

De voorstelling is nog te zien op zaterdag 2 en 9 juni 2012 om 19.00 uur en zondag 3 en 10 juni 2012 om 14.00 uur in het Openluchttheater Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden. De entree is vijf euro. Reserveren: of tel. 0413-261622. Zie ook : www.naatpiek.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant