Afbeelding

‘Kersvers wordt hiphopplatform’

Kunst en cultuur 14 keer gelezen
UDEN – ‘Kersvers’ staat er bijna in grote letters. Aan het eind van deze woensdagavond zal het klaar zijn en komt er ook een einde aan een serie van drie workshops rond de hiphopcultuur die in het kader van Best Talent West gehouden zijn. Maar het project gaat door!

[image=215122]

“Een plek voor jongeren om samen te komen en hun ding te doen”, dat was het idee vertelt Marc Groen van Youth Matters. “Zoals Coen dat had in de jaren negentig. De Pul was toen echt een broedplaats van talent!”
De Pul is deze woensdag wéér een broedplaats van talent. Buiten wordt graffiti gespoten, binnen wordt gebreakdanced, gerapt en gedeejeet. “Die vier elementen hebben we bij elkaar gezet in een hiphopcafé”, vertelt Coen Grooten, ook bekend als de rapper Are MC. “Het gaat om drie workshops met afsluitend zondag een event, maar we gaan er mee door. We hebben het project Kersvers genoemd. Uje is kersenland, vers is een verse, zoals rappers zeggen: ‘ik spit een verse’, je maakt een rijm. Kersvers is ook 'fresh' en dat is een veel voorkomende hiphopterm.”
Kersvers moet een platform worden, vertelt Coen: “Overal waren groepjes jongeren bezig maar we willen het samen laten smelten zoals wij vroeger ook hadden.”
Een radioprogramma met de naam ‘Kersvers’ komt er aan er is goede hoop dat er in de Pul terugkerende hiphopavonden gehouden kunnen worden. “Het idee is de ‘oude garde’ in te zetten om de jongeren verder te helpen”, vertelt Marc. “Maar het idee erachter is ook: het is júllie hiphopcafé. Jullie moeten er zélf invulling aangeven.” En dat gaat gebeuren, verwachten Marc en Coen: “De jongeren zijn al bezig met dingen waarmee ze verder willen gaan, zoals hip hop events.”

Zondag 3 juni om 19.00 uur in de Pul vindt het hiphop-event Kersvers plaats als afsluiting van de workshops van Best Talent West met optredens van onder meer #TEAMPIRI, De Kunstenaars en Alvares. De toegang is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant