Afbeelding

Gilden trotseren regen

Kunst en cultuur 40 keer gelezen
OPLOO – De ruim duizend gildebroeders van de meer dan dertig gilden die zondag deelnamen aan de Gildendag in Oploo, kregen niet het beste weer voorgeschoteld. Met name in het eerste deel van de dag, met de optocht door Oploo als gehoopt hoogtepunt, viel in de regen.

[image=215242]

Dat het in de loop van de dag droog werd, maakte het voor de gildenbroeders wel zo prettig tijdens hun deelname aan de wedstrijden in het schieten, vendelen, trommen, klaroenblazen en het rijden te paard. Er werd 9 mm regen genoteerd. Dat de zon op deze eerste junizondag verstek liet gaan en de lage temperatuur (10 graden Celsius) zal veel liefhebbers hebben weerhouden om het kleurrijke festijn bij te wonen.

[image=215243]

[image=215244]

Feesttent
Prettig vertoeven was het voor deelnemers en bezoekers in de grote feesttent die was opgesteld op het sportpark ‘Het Domein’. In deze tent werd driftig gebuurt en kon een hapje en een drankje worden genuttigd. Ook waren er optredens, zoals van muziekgroep No Exit en van de plaatselijke streetdancegroep Dance4U.

[image=215245]

[image=215246]

Gesmeerd
De gildendag in Oploo markeerde het 360-jarig bestaan van het Sint Matthiasgilde. Het was de zesde keer sinds 1902 dat het Oploose gilde gastheer was van deze dag. Net zoals bij de vorige gelegenheden mochten deken Jeroen Klauwer en zijn manschappen veel complimenten in ontvangst nemen voor de gesmeerde organisatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant