Afbeelding

Veghelse theatergroep naar LINK Festival

Kunst en cultuur 36 keer gelezen
VEGHEL – Met een groep van negen jongeren staat Josan van den Broek komend weekend op de planken tijdens het LINK festival in Tilburg. Het stuk heet ‘Omdaarom’ en gaat over opgroeien, opvoeding, puberteit en gezin. “Waarom het stuk zo heet? Omdaarom”, lacht Van den Broek.

[image=215864]

“Even zonder gekheid, het is een soort algemeen woord wat in elk gezin wel eens voorkomt”, legt ze uit. De groep bestaat uit negen jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Elk jaar verzinnen en maken zij samen met Van den Broek een theaterstuk. Op basis van discussies, ervaringen en muziek ontstaat een stuk. “Ik heb veel gesprekken met mijn groep gevoerd, waar ze van houden en wat hen bezig houdt. Daar heb ik teksten bij gezocht uit onder andere boeken en songteksten.” Dat resulteerde in een ‘collagevoorstelling’, een stuk bestaande uit losse stukken en scenes die dan weer aan elkaar gemonteerd zijn. “Het is heel divers, de ene scene is heel realistisch, de andere een bewegingsstuk.” De rode draad door de voorstelling is het sfeerbeeld dat het allemaal maar makkelijk lijkt, maar opgroeien toch best lastig is.
Meestal gaat er vanuit Pieter Brueghel een musicalgroep naar het festival toe, Van den Broek is trots dat zij dit jaar met haar theatergroep geselecteerd is. “Het is het enige jongerenfestival in de regio dat zo groots opgezet is en waar uit heel Brabant jongerengroepen aan mee doen. Dat is een leuke ervaring voor mijn spelers en mijn groep is vrij uniek omdat ik meer jongens dan meiden heb, dat zie je niet zo vaak. Dat levert voor ons stuk overigens ook een leuke dynamiek op omdat we vanuit beide kanten kunnen belichten hoe opgroeien is.” Voor de voorstelling zijn nog kaartjes beschikbaar. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen de hele dag voor € 5,- naar voorstellingen komen kijken. Voor volwassenen is de toegangsprijs € 10,-. Voor meer informatie: www.linkfestival.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant