Afbeelding

‘Een orkest dat alleen in de zomer dweilt’

Muziek 75 keer gelezen
UDEN – Ze staan flink te swingen, de Klankentappers en het is toch een gewone repetitie zoals iedere vrijdagavond in de Klankkelder. “We krijgen veel energie van muziek”, verklaart Janneke van Vught. “Even lekker je hoofd leeg maken aan het einde van de week”, vertelt Corik Geurts, die er 25 jaar geleden al bij was toen de Klankentappers opgericht werden.

[image=215999]

Opvallend, de Klankentappers met hun karakteristieke rode mutsjes kom je allen in de zomer tegen. Het orkest is namelijk ontstaan vanuit de Hofkapel van de Knoerissen. “We wilden ook buiten het carnavalsseizoen muziek maken”, vertelt Corik Geurts. De Klankentappers zijn op dweilfestivals, evenementen en feesten te horen. “We spelen feestmuziek, geen polonaise, maar meer funky en swingende muziek, een beetje big band-achtig. Ook de jeugd kan zijn ei kwijt!”
De Klankentappers verjongen daardoor regelmatig en dat is volgens Corik de reden dat de groep 25 jaar bestaat. “Veel orkesten beginnen als vriendenclub en worden gezamenlijk ouder. Op een gegeven moment zeggen leden: ‘ik ga liever fietsen’ of ‘ik ben met mijn camper weg’, dan loop je leeg als club. Wij hebben altijd verjonging gehad, waardoor het sprankelend en uitdagend blijft en iedereen er plezier in houdt!”

De Klankentappers vieren zaterdag 9 juni hun 25-jarig bestaan in de kantine van Udi’19. De avond start met het kijken en muzikaal ondersteunen van Nederland – Denemarken op groot scherm. Daarna is het feest met medewerking van Ladder(s)zat, Feestband D’n Dop, band De Was en een loterij. Iedereen en ook alle oud-leden zijn hierbij van harte uitgenodigd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant