Afbeelding

Olympisch kampioen op de Zevenster

Onderwijs 45 keer gelezen
UDEN - Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens was gisteren op vrije basisschool de Zevenster om aan de kinderen van groep 5 t/m 8 een fietsclinic te geven. Hij deed dit samen met GoBiking Tour, een initiatief van de KNWU en Olympisch Vuur, om op scholen kinderen kennis te laten maken met de wielersport. Bart Brentjens is een van de ambassadeurs van Olympisch Vuur, een organisatie die ervoor wil zorgen dat de Olympische Spelen in 2028 in Nederland plaats gaat vinden.

[image=216014]

Op het grasveld naast de school werd een parcours uitgezet met enkele kleine hindernissen. Ondanks het slechte weer hadden alle kinderen er reuze zin in. Er stonden 25 fietsen klaar met helm en beschermers waar de kinderen gebruik van konden maken. Na een korte introductie over de fiets gingen ze aan de slag en werd er meteen enthousiast rond gereden. Het was voor velen een uitdaging om de hindernissen te nemen. Ze gingen de uitdaging aan en waren allemaal supertrots dat het lukte. Daarna werd er nog een slakkenrace gehouden, waarbij ze twee aan twee moesten strijden wie het laatste over de finish was. De twee kinderen die in de finale stonden werden luid toegejuigd door de hele klas. Een van de kinderen riep “ik wist niet dat fietsen zo leuk kon zijn !”
Bart Brentjens: “Het is een prachtig initiatief van de KNWU en Olympisch Vuur om de wielersport op deze manier bij kinderen onder de aandacht te brengen. Zij bezoeken per jaar rond de 150 tot 200 scholen. Alle spullen die nodig zijn voor de fiets clinic worden meegenomen en het kan dus op elke school plaats vinden“.

[image=216015][image=216016][image=216013][image=216012][image=216011]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant