Afbeelding

Derde nationale titel voor VZOD

Sport 67 keer gelezen
VOLKEL - Kon enkele weken geleden Davy Peters nog een eerste plaats te behalen voor VZOD op het NK, vorige week wist het eerste team nog een derde prijs meenemen in de hoogste klasse op het NK in Geverik. In het tweede weekend van juni waren de persoonlijke kampioenschappen en ook hier heeft VZOD zich van haar beste kant laten zien.

[image=216350]

Diny van de Heuvel kwam op zaterdag uit in de tweede klasse dames en kon ondanks veel wind een score neerzetten van 213 punten in de eerste set en 210 in de tweede set. Nog maar net hersteld van een ernstige polsblessure is ze toch in staat geweest om de trainingen weer op te pakken om dergelijk toernooien te kunnen schieten. Met harde wind is dit een prachtig mooie prestatie in deze klasse. Dit puntenaantal was voldoende om goud mee naar huis te brengen, een prachtig resultaat. De tweede Nederlands Kampioen voor VZOD dit jaar.
Op zondag waren de hoogste klassen aan de beurt in Geverik. Bij de masters werd VZOD vertegenwoordigd door Hans van Lieshout die een zeer slechte eerste set van 207 schoot maar zicht wist te hervatten met een redelijke 221 punten in de tweede set. Bij de dames eerste klasse was José Bruntink van VZOD de smaakmaker in deze categorie. Mooi zacht weer, weinig wind maar tegenstanders die er op gebrand waren om haar van een eerste plaats te houden. De hele dag was het stuivertje wisselen en voor de laatste set van 5 pijlen was haar voorsprong 5 punten. Het venijn zit altijd in het staartje maar José kon haar voorsprong vasthouden zij het met maar 1 punt. Maar of je nu wint met 1 of 10 punten, dat maakt op het erepodium geen verschil, voor haar was er het Wilhelmus en het goud. Een prachtprestatie de prima past in het rijtje van overwinningen die ze in het verleden al wist te boeken.
Bij thuiskomst in Doel de Lagedijk in Volkel hingen de vlaggen in top en klonk nogmaals het Wilhelmus voor Diny en José. Mooie woorden van het bestuur en bloemen voor deze kanjers die hebben laten zien dat VZOD een club is om rekening mee te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant