Afbeelding

Nieuw jeugdtoernooi bij SBC op zaterdag

Sport 88 keer gelezen
SON EN BREUGEL – De eerste editie van een nieuw jeugdtoernooi wordt zaterdag gehouden bij SBC. Initiator is Luc Ross. In samenwerking met Roland Vos en Wouter Huberts, speler van het eerste elftal en trainer van de C1 van de voetbalclub.

[image=216369]

Dinkelberg & Kuipers Accountants en Adviseurs sponsort het toernooi. Zes C-teams strijden tussen 10.00 en 18.00 uur om de eindzege. In eerste instantie wilde Ross graag een toernooi op twee dagen voor C- en D-teams. “Dat proberen we in de toekomst. Dan willen we het graag rond Hemelvaart of Pinksteren doen, omdat er dan meer ruimte is voor een tweedaags toernooi.”

Kwaliteitstoernooi
“Er zijn maar weinig toernooien bij SBC voor andere verenigingen”, legt Ross de meerwaarde van het nieuwe toernooi uit. “En ik ben met de C1 drie keer naar een toernooi geweest, dat was niet denderend. Wij zijn ambitieus en willen volgend seizoen graag allemaal teams die minimaal in de eerste klasse spelen. We willen een kwaliteitstoernooi voor de beste spelers uit de regio vormen.” Ronald Dinkelberg, eigenaar van het accountantskantoor, voegt toe: “Dat maakt het voor ons ook leuk om te sponsoren. Er zijn voldoende ideeën, dit is een mooie eerste start.”

Clinic
Er wordt zaterdag ook een clinic gegeven door een aantal trainers. Onder hen Mark Lakwijk, de trainer van het eerste elftal van SBC die deze zomer afscheid neemt. Ook zijn er, voor de supportertjes, diverse spelletjes. Denk aan stropdasschieten, maar ook aan een trainer die op een fiets zit, waarna er vanaf vijftien meter met een bal op hem mag worden geschoten. Bovendien wordt er een veldje uitgezet, zodat iedereen zich tijdens het toernooi kan vermaken. “Ook leuk zijn de persconferenties”, zegt Ross. “Iemand gaat interviewtjes doen, die worden opgenomen. Deze zijn later op de SBC-site te zien.”

Op de foto: Luc Ross, Ronald Dinkelberg en Hans Dinkelberg (accountant Dinkelberg & Kuipers).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant