Afbeelding

Schaatsles van een wereldkampioene

Centrum 167 keer gelezen
UDEN - “Het gaat hartstikke leuk, iedereen is dol enthousiast”, vertelt Barbara de Loor tijdens haar schaatsclinic op de ijsbaan van Uden on Ice. Nee, dat verbaast haar niet: “Op een of andere manier zit schaatsen bij ons in het bloed!”

[image=231296]

Schaatsles krijgen van een wereldkampioene, het overkomt kinderen niet vaak, maar wel op oudjaarsdag bij Uden on Ice met Barbara de Loor en de KPN Junior Schaatsclub. “We maken een toer door Nederland en ons doel is zoveel mogelijk jeugd tussen de 6 en 12 actief te krijgen en enthousiast te maken voor het schaatsen.”
Het was in 2005 in Inzell dat Barbara de Loor schaatscracks als Marianne Timmer en Annie Friesinger aftroefde en wereldkampioene werd op de 1000 meter. Goud en een bekroning van een toch al fraaie carrière die later nog een vervolg kreeg op tv met Dancing with the stars.
Nee, de kinderen die schaatsles krijgen van Barbara weten dat allemaal niet, maar dat maakt de goedlachse Barbara helemaal niks uit. “Nee, ze kennen mij niet. Toen ik wereldkampioen werd, toen werden zij geboren, maar vaders en moeders die kennen mij en ik vertel ook wel wie ik ben. Maar uiteindelijk gaat het daar helemaal niet om. Het is gaat erom dat kinderen gewoon heel veel plezier hebben, lekker allemaal oefeninkjes doen en spelenderwijs ‘ijsvrij’ worden.”

[image=231294]

[image=231300]

[image=231295]

[image=231298]

[image=231297]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant