Afbeelding

Scouting Uotha loopt weer winterhike

Algemeen 79 keer gelezen
UDEN - Zes leden van de Davy Crockett stam van scouting Uotha uit Uden hebben tussen kerst en oudjaar een winterhike gelopen. Tijdens deze tocht door de Belgische Ardennen leven de stamleden onder primitieve omstandigheden.

[image=231269]

Al sinds jaar en dag vertrekt er in de vroege ochtend na de tweede kerstdag een groep stamleden van scouting Uotha uit Uden naar de Ardennen voor de winterhike. Dit jaar liepen Herman, Jeroen, Joost, Maarten, Marianne en Tom de hike. Als startpunt was Eupen gekozen. De route liep behalve door de Belgische Ardennen ook door de Duitse Eifel, met veengebied en enkele stuwmeren. Helaas lag er dit jaar geen sneeuw tijdens de winterhike, maar regende het veel. Met behulp van een kaart zoeken de hikers de juiste weg en ’s avonds koken ze op een klein brandertje het voedsel dat ze meegedragen hebben. Ook slapen ze ’s nachts in een tent in de bossen. Behalve het avontuur en de uitdaging is de winterhike ook een gezellig samenzijn voor de stamleden.
De Davy Crockett stam is de oudste speltak van scouting Uotha. Jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar ondernemen een aantal keer per jaar diverse grotere en kleinere activiteiten. De winterhike is er een van. De meeste stamleden zijn ook leiding van een jongere speltak binnen scouting.

[image=231271][image=231272][image=231273]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant