Afbeelding

Nachtzaken Uden tweede kerstdag eerder dicht

Centrum 62 keer gelezen
UDEN - De Udense nachtzaak ondernemers zijn allerminst te spreken over het door de gemeente Uden voor tweede kerstdag opgelegde sluitingstijdstip van 2.00 uur voor nachtzaken. Volgens John en Peter van Kessel van de Carrousel en L'Esperance en Henri Herps van Sanchezz zijn de Udense nachtzaken de afgelopen 30 jaar altijd tot het gebruikelijke sluitingsuur van, momenteel 4.30 uur, open geweest: “Toevallig kwamen wij er vorige vrijdag achter dat we tweede kerstdag eerder moesten sluiten door een brief die de burgemeester vorige week aan de cafébedrijven in het centrum stuurde.”

Naar aanleiding van overleg met horecavereniging Huvo liet de burgemeester weten dat hij toestond dat de cafés in het centrum op tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag tot 2.00 uur geopend mochten blijven in plaats van tot 1.00 uur. “Zowel wij als Huvo waren in de veronderstelling dat er aan de sluitingstijd voor nachtzaken niks veranderd was, maar dat bleek dus anders. We hebben direct contact met de gemeente opgenomen voor spoedoverleg met de burgemeester, maar we kregen alleen te horen dat er niks meer aan te doen was omdat de dienstroosters bij de politie al vastgesteld waren.”
De gemeente Uden heeft vorig jaar december de APV aangepast omdat de politiek het aantal nachtzaken wilde vrijgeven om het nachtelijk uitgaan te stimuleren. “Dat diezelfde gemeente nu de sluitingstijd voor nachtzaken op een belangrijke uitgaansavond als tweede kerstdag beperkt tot 2.00 uur, is wel heel tegenstrijdig'” zo vinden Van Kessel en Herps. Beide ondernemers vinden de gang van zaken onbegrijpelijk en zeker niet in het belang van het Udense uitgaansleven. John van Kessel: “Onze gasten zijn gewend dat ze op tweede kerstdag altijd tot 4.00 uur in Uden kunnen uitgaan en dan is het heel vervelend dat we ze nu al om 2.00 uur moesten vragen om te vertrekken. In de vijftien jaar dat wij nu met de Carrousel geopend zijn is het nog niet eerder voorgekomen dat we eerder dicht moesten.” Samen met Huvo zullen beide ondernemers binnenkort met de gemeente overleggen om deze ongelukkige maatregel voor de nachtzaken weer zo spoedig mogelijk ongedaan te krijgen.

[image=197660]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant