25 jaar Senioren Kampeer Club

  •   keer gelezen
UDEN – De Senioren Kampeer Club viert in 2012 haar 25-jarig bestaan. “De vereniging begon met alleen maar mensen uit Uden en de omgeving. Tegenwoordig komen de leden uit heel het land”, vertelt bestuurslid Henri van Maasakkers (64) uit Uden enthousiast. Op dit moment telt de club 430 leden. Inschrijven gaat per caravan of camper, waardoor het aantal personen in de club bijna twee keer zo groot is.

[image=231176]

Van Maasakkers is samen met zijn vrouw Gerry (64) drie jaar lid en ze hebben één reis meegemaakt naar Marokko. Dit lijkt niet veel, maar ze kennen de club al veel langer via Bert Brons, die bij de oprichting in 1987 al betrokken was. Ook heeft het echtpaar veel ervaring met groepsreizen. Van Maasakkers valt onder het bestuur als landcoördinator. Dit houdt in dat hij een groep landen onder zich heeft en dat hij ervoor zorgt dat alle reizen hiernaartoe goed geregeld zijn. De reizen zelf regelt hij niet, dat doen de voorbereiders.

Vrijwilligers
De club is bedoeld voor mensen van vijftig jaar en ouder die van kamperen houden. “De meeste leden zijn echtparen die allebei niet meer werken en dus tijd hebben om reizen van een week of zes te maken”, zegt Van Maasakkers. “De gemiddelde leeftijd is eind zestig en de nieuwkomers zijn meestal begin zestig.” De vereniging heeft geen winstoogmerk en bestaat dus alleen maar uit vrijwilligers. “Doordat we geen winst maken, kunnen we de kosten van de reizen laag houden. De ANWB bijvoorbeeld vraagt soms wel twee tot drie keer zoveel. Wat je bij de vereniging wel betaald is 55 euro contributie per caravan of camper per jaar.”

25 jaar
Het 25-jarig bestaan van de club is goed gevierd tijdens het voorjaarskamp bij De Schatberg in Sevenum en het najaarskamp bij Marveld Recreatie in Groenlo. Bij het voorjaarskamp waren 350 caravans en dus bijna zevenhonderd personen aanwezig. Ook is er een jubileumreis van vijf weken door heel Europa geweest.
Voor komend jaar zijn er 23 reizen georganiseerd. Per reis gaan er maximaal zestien caravans of campers mee. Ieder jaar is er één verre reis naar Turkije, Marokko of Rusland bijvoorbeeld. De rest van de reizen gaan naar bijna alle landen in Europa, zoals onder andere Schotland, Spanje of Tsjechië. Van Maasakkers geeft aan dat de meeste leden aan één of twee reizen per jaar deelnemen. Hij en Gerry gaan volgend jaar mee met één reis en dat wordt die naar Portugal.

Meer informatie over de Senioren Kampeer Club is te vinden op www.seniorenkampeerclub.nl.
Meer berichten