Afbeelding

Arie en Hetty vieren 25 jaar Marktzicht

Zakelijk 264 keer gelezen
VEGHEL – Het is alweer vijfentwintig jaar geleden dat Arie en Hetty Romviel in Veghel terecht kwamen tijdens hun zoektocht naar een pand. De twee lieten hun oog vallen op Markt 32, stapten naar binnen en dachten: ‘Dit is het!’. “Het gevoel was goed, de locatie was goed en het pand was goed”, vertelt Hetty.

[image=231158]

Het pand werd kaal opgeleverd, en Hetty en Arie legden al hun spaargeld in. Daar waar het vertrouwen en de zin bij de twee groots was, stond de Veghelaar er sceptisch tegenover, weet Hetty: “We gingen tijdens het klussen een frietje eten hier tegenover bij de snackbar, en we vingen geluiden op als ‘gaat dat wel wat worden?’ en ‘dat loopt daar toch niet’.” “En toen moesten we nog beginnen”, vult Arie aan. Bibberend en met een blik op oneindig zijn ze begonnen, op 30 december 1987 opende Café Marktzicht haar deuren. “Het allereerste pilsje werd getapt door burgemeester Ies Keijzer”, vertelt Arie trots, terwijl hij een krantenartikel tevoorschijn haalt waar dat moment in is vastgelegd. Het sloeg aan, en nu, vijfentwintig jaar later vieren Arie en Hetty hun jubileum.

Feest
Vanavond (donderdag) gaat het café terug in de tijd, met muziek en drankjes voor prijzen uit die tijd. Hetty en Arie zouden het leuk vinden om ook veel gezichten terug te zien uit die oude tijd. “Maar mensen mogen altijd binnen lopen om ons te feliciteren hoor”, zegt Hetty lachend. Vrijdagavond is er een ‘gewone’ stapavond en zaterdag 29 december speelt de band Zoetkees en zondag is het café open voor een gezellige borrel, van 15.00 tot 22.00 uur. “Daarna pakken we een borrel met het personeel en hebben we wel genoeg gefeest!”, vinden Hetty en Arie.
Kijk voor meer informatie op: www.marktzichtveghel.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant