Afbeelding

Huisarts Bonnet vrijwillig gestopt

Gezondheid 256 keer gelezen
VEGHEL – Huisarts Jean Marie Bonnet heeft zijn praktijk in Veghel definitief gesloten. ‘Dat heeft hij vrijwillig gedaan’, laat de Inspectie voor de Gezondheidszorg in een korte reactie weten.

[image=146373]

Bonnet kwam in juli 2010 in opspraak toen zijn praktijk in Zijtaart en Veghel op last van IGZ moest worden gesloten. Er waren ernstige tekortkomingen geconstateerd, die de patiëntenveiligheid in gevaar brachten. De praktijk zou niet meer voldoen aan de eisen van de moderne tijd. In overleg met de inspectie werden een aantal veranderingen doorgevoerd, waardoor de huisarts half september toch de deuren van de praktijk weer kon openen.
Wat de reden is dat Bonnet nu definitief stopt is onduidelijk. Volgens persvoorlichter Monique Matze van de IGZ was de arts al een tijdje niet meer actief. De sluiting zou in ieder geval niet op last van de inspectie zijn. Volgens Matze is de IGZ echter wel de hele tijd ‘nauw betrokken geweest bij de casus’. “We zijn nog met de dokter in overleg over een aantal zaken.” Wat die zaken behelsen wil Matze niet zeggen. “Dat is iets tussen de heer Bonnet en de inspectie.” Zijn cliënten zouden inmiddels bij andere huisartsen onderdak hebben gevonden. “Daar heeft hij zelf over gecommuniceerd. Dat is netjes geregeld”, aldus Matze.

[image=146379]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant