Afbeelding

Solidariteitswerkplaats niet in de kou

Algemeen 37 keer gelezen
UDEN - De gemeente trekt de stekker niet uit de Solidariteitswerkplaats en Marianne's Boekwinkel. “Er is een gesprek geweest tussen leden van het werkplaats bestuur, de projectontwikkelaar en een ambtenaar van de gemeente”, vertelt bestuurslid Amy Knechten. “Het resultaat daarvan is, dat we voorlopig kunnen blijven en dat de gemeente vooralsnog ‘de stekker er niet uittrekt.’”

[image=231069]

Het nieuws dat de gemeente de stekker uit de Solidariteitswerkplaats wilde trekken, was volgens wethouder Overmans niet juist omdat de gemeente er überhaupt geen stekker in steekt. “De gemeente heeft geen subsidierelatie met de Solidariteitswerkplaats”, aldus de wethouder. “Het is een particulier initiatief.”
Toch was er wel een soort van subsidie van de gemeente. De gemeente huurt namelijk een gedeelte van het oude postkantoor van bouwbedrijf Wagemakers om het Multicenter te huisvesten en de Solidariteitswerkplaats lifte mee op de energielevering aan dat jongerencentrum. Het Multicenter gaat echter verhuizen en de gemeente zegde de huur op en ook het energiecontract. De gemeente stuurde vervolgens een kennisgeving dat per 1 februari 2013 het gas, water en licht afgesloten zou worden van de Solidariteitswerkplaats.
Het was een reden voor raadslid Joke de Lange om het college hierover om opheldering te vragen, maar de dreiging is dus inmiddels uit de lucht, vertelt Amy Knechten: “Het zijn spannende tijden geweest waarin wij ons afvroegen of we konden blijven in het pand en wat we zouden moeten als de gemeente Uden inderdaad de energie zou afsluiten. Het zou voor ons niet haalbaar zijn de totale energiekosten alleen op te brengen.”

In de Solidariteitswerkplaats knappen vrijwilligers gebruikte gereedschappen, rolstoelen, naaimachines en fietsen op die vervolgens naar de derde wereld te verzenden. In Marianne’s Boekwinkel worden tweedehands boeken verkocht waarvan de opbrengst bestemd is voor goede doelen met name ten behoeve van jeugd in de regio.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant