Afbeelding

Speciale borden voor De Maashorst

Algemeen 51 keer gelezen
UDEN - De Maashorst verrijkt met bruine gebiedsborden zoals ook zijn geplaatst in ‘Het Groene Woud’, ‘Brabantse Wal’, ‘Nieuwe Hollandse Waterlinie’ en ‘De Biesbosch’. De borden komen midden januari op drie plaatsen te staan langs de rijkswegen A59 en A50 (noord en zuid) en wijzen passerende weggebruikers op het bijzondere gebied. Het ontwerp voor de borden werd op donderdag onthuld door onder andere gedeputeerde Johan van den Hout bij het ‘t Bomenpark in Heesch.

[image=230987]

Met deze borden is De Maashorst het derde en laatste provinciale landschap van Noord-Brabant dat van een dergelijke aanduiding wordt voorzien. Voorzitter van Stuurgroep De Maashorst, Peer Verkuijlen introduceerde de onthulling van het bruine bord: “We zijn al 10 jaar bezig om in De Maashorst de natuurwaarden te verhogen in combinatie met de ontwikkeling van recreatie, duurzame landbouw en regionale economie. Ook het bekend maken van het gebied is hierbij een belangrijk aspect. Met deze bruine borden langs de snelwegen creëren we een grotere naamsbekendheid van ons gebied.”

Gebiedskenmerken
Nadat vertegenwoordigers van de vier gemeenten en gedeputeerde Johan van Hout het bruine bord als een puzzel in elkaar gezet hadden, gaf Wim Savelkoul, ontwerper van het bord, een toelichting: “We zien op het bord een zandlandschap omgeven door bossen en dorpen, met enkele specifieke kenmerken. Namelijk de das, de oerrunderen en de wijst. Op de achtergrond staat het kenmerkende silhouet van de kerk in Uden. Een passant op de snelweg heeft 2,5 seconde om het bord in zich op te nemen. Dit geeft beperkingen aan de details die op het bord kunnen komen. Dit bord is het meest gedetailleerde bruine bord van Nederland, verder kunnen we hier niet in gaan.”

Kers op de taart
Gedeputeerde Johan van Hout onderstreept het belang van de borden: “Branding van De Maashorst is belangrijk voor het gebied, maar het geeft ook veel verantwoordelijkheid. De borden zullen er immers toe leiden dat consumenten op zoek gaan naar De Maashorst. Je kunt deze mensen niet teleurstellen; dus het gebied moet aan hun verwachtingen voldoen. Binnen De Maashorst wordt al jaren samengewerkt tussen gemeenten, landbouw, recreatie, natuurorganisaties, en anderen. Dit zorgt ervoor dat het gebied sterk in kwaliteit is verbeterd. Maar de kers op de taart worden de projecten vanuit Landschappen van Allure. Een volgende stap die we als provincie samen met de gebiedspartijen gaan zetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant