Afbeelding

‘Wij gaan voor genot, gemak en gewin’

Algemeen 68 keer gelezen
UDEN – Aart en Marije van den Berg en Ruud en Marjan Voermans uit Uden weten het wel. Al jaren. Ze willen wonen op het Dico-terrein in een flinke bungalow die van alle gemakken is voorzien, op loopafstand van het centrum. “In gedachten hebben we ons nieuwe huis daar al drie keer ingericht. Door steeds te bellen, heeft Heijmans ons nu gevraagd mee te denken hoe de zaak vlot te trekken. Nu gebeurt er tenminste iets”, zegt Marije.

[image=230950]

Ze zitten rond de tafel in de woning van Aart en Marije in de Oude Maasstraat. Dat huis hebben ze laten tekenen en bouwen. Precies zoals ze het toen wilden. Nu de kinderen het huis uit zijn, willen ze dat nog één keer doen. Samen met hun vrienden Ruud en Marjan. “Mensen die nu tussen de 55 en 65 jaar worden, gaan niet naar een bejaardenhuis. Sterker nog, er komen steeds meer ouderen, daar is helemaal geen ruimte voor. Maar kijk naar ons, wij willen dat ook niet. We zijn vitaal en gaan voor genot, gemak en gewin. En dat is precies wat ontwikkelaars en gemeenten nu moeten doen. Bouwen waar behoefte aan is. En wij weten dat wat wij willen, héél veel mensen willen. Een grondgebonden woning, alles gelijkvloers met een klein tuintje erbij, vlakbij alle voorzieningen.”

Inloopavond
Het Dico-terrein is van ontwikkelaars en bouwers gebundeld in Veldmolen CV (Heijmans, ING Real Estate, Ahold Vastgoed). Namens hen werd op 11 december een inloopavond gehouden en die bleek een succes. Ruim zestig belangstellenden bezochten de avond over het 6,5 hectaren grote terrein dat sinds het verdwijnen van de beddenfabriek braak ligt. Veldmolen C.V. onderzoekt nu samen met de vier Udenaren of er meer animo voor is. In dat geval wil de ontwikkelaar proberen eerder te starten dan in 2017, zoals nu is afgesproken met de gemeente.

Gemeenschappelijk
De bezoekers konden aangeven wanneer ze zouden willen verhuizen en wat ze van het Dico-terrein vinden. Aart en Marije en Ruud en Marjan gaven alvast een voorzet. Zij hebben hun idee gedeeld met de bezoekers. “Oh, dat is precies wat wij ook willen, hoorden we steeds”, zegt Marije.
De echtparen hebben gevoelsmatig niks met het Dico-terrein. “Mijn opa heeft er jaren gewerkt, maar dat speelt niet mee. Het gaat om de locatie”, zegt Ruud. “Het is leuk om mee te denken en samen op te trekken.”
Wethouder René Peerenboom is minder enthousiast over het initiatief. De afspraak was immers om niets te doen tot 2017 want eerst moeten andere projecten worden afgerond. “Bij genoeg animo durven wij de discussie met hem aan dat ontwikkeling van het Dico-terrein niet hoeft te concurreren met andere projecten”, stelt Aart. “Voor ons is een project als Uden-Noord geen alternatief. Lukt het Dico-terrein niet, dan verbouwen we ons huis en blijven we wonen.” Volgens Peerenboom zijn de mogelijkheden bij het Retraitehuis wel te vergelijken. “En die procedure loopt al een tijd dus dat project krijgt prioriteit.

Ontwerpateliers
Naast het idee voor de (patio)bungalow van de twee echtparen is er nog ruimte genoeg op het Dico-terrein voor de uitwerking van andere plannen. “Het mag van ons natuurlijk geen seniorenwijk worden, maar wel een wijk vol dynamiek.” Belangstellenden kunnen op 14 januari en 18 februari met meer ideeën komen tijdens ontwerpateliers. www.dicoterrein.nl.

[image=230949]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant