Afbeelding

Oproep goede doelen Trap-In

Algemeen 73 keer gelezen
UDEN - De organisatie van de Trap-In roept mensen op om met goede doelen te komen die dan een deel van de opbrengst krijgen van de jaarlijkse fietstocht. Volgend jaar is die op 20 mei, tweede pinksterdag.

[image=230948]

Jaren geleden is dit evenement gestart als financiële hulp aan Udense en Volkelse missionarissen. De laatste jaren is echter het aantal (leken)missionarissen zo sterk teruggelopen, dat de organisatie toen besloten heeft om kleinschalige ontwikkelingsprojecten uit de Derde Wereld, die niet door een (leken)missionaris worden uitgevoerd, te ondersteunen.
Het geld dient bij de projecten ten goede te komen aan het verbeteren van de primaire levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking in een ontwikkelingsgebied en niet aan individuele personen. Verder mag het niet besteed worden aan reiskosten, salarissen of aflossing van schulden. Er dient ook een verband met Uden en Volkel te zijn.

Rechtstreeks
Een inwoner van Uden dient namelijk als contactpersoon op te treden en een aanvraag bij het bestuur van de Trap-In te dienen. Deze persoon dient rechtstreeks en actief contact te hebben met degene die het project uitvoert en uiteraard op de hoogte te zijn van de inhoud en de financiële situatie van het project. Ook draagt de indiener er achteraf zorg voor dat de besteding van de gelden bij het bestuur van de Trap-In wordt verantwoord.
De projecten voor de Trap-In van 2013 kunnen tot zondag 27 januari worden ingediend, door middel van het insturen van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier op de site, bij het secretariaat van de Trap-In, Raktweg 8, 5406 TV Uden of via info@trap-in.nl.

Aanmelden
Iedereen, die aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldoet, kan een aanvraag indienen. Ook aanvragen van degenen, die vorig jaar teleurgesteld werden, zijn welkom.
Voor eventuele inlichtingen kan telefonisch contact worden opgenomen met telefoonnummer 269484 of 262206. De richtlijnen voor inzending kunt u ook lezen op onze web-site: www.trap-in.nl (klik op de Home-pagina op “Projecten” en daarna bij “Menu Projecten” op “Richtlijnen”).
De aanvragen worden beoordeeld door een projectcommissie en op basis daarvan bepaalt het bestuur welke projecten in 2013 voor steun in aanmerking komen.
Giften voor de Trap-in kunnen uiteraard het gehele jaar worden gestort op rekeningnummer 17 15 90 279 t.n.v. Trap-In Uden/Volkel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant