Afbeelding

Slabroek vindt 'groene' partner

Algemeen 34 keer gelezen
UDEN - Natuurcentrum Slabroek heeft een duurzame partner in het regionale bedrijfsleven gevonden: Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk. In het kader van maatschappelijk ondernemen is het project 'Groen zaken doen' opgezet. In dat licht ondertekenden de partijen deze week een samenwerkingsovereenkomst.

[image=230943]

Ze noemen het een mooie match; een natuurcentrum dat voorop loopt in het aangaan van nieuwe samenwerkingen en een innovatief bouwbedrijf dat inziet dat natuur en bouwen juíst samengaan. Duurzaamheid als gemeenschappelijke deler. Van der Heijden is betrokken bij mens en omgeving, en wil een actieve bijdrage leveren als het gaat om het verbeteren van de leefbaarheid.. Om die reden gaat het bedrijf samenwerken met Natuurcentrum Slabroek.
Jos van der Wijst, voorzitter van het natuurcentrum: "Er leven veel ideeën. Zo is het wellicht mogelijk dat toekomstige bewoners bij aankoop van een huis automatisch ‘Vriend van Slabroek’ worden, met alle bijbehorende voordelen. Ook zou Slabroek vergaderarrangementen kunnen bieden: inspiratiesessies voor medewerkers, midden in de natuur. Want aangetoond is dat groen 'op de werkvloer' een meetbare effectieve bijdrage levert aan de gezondheid en productiviteit van werknemers. Ook op educatief terrein biedt de samenwerking interessante mogelijkheden. Zo kunnen er activiteiten voor kinderen ontstaan waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van beide bedrijven; een connectie tussen natuur en bouwen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant