Afbeelding

Worstenbroodjesactie voor goed doel

Algemeen 37 keer gelezen
VEGHEL – Rogier (14), Doreen (16) en Eline (18) van Zutphen uit Veghel zetten zich samen met hun ouders in voor het Centre Simama in Kisangani, Congo. Het gezin verkoopt zelfgemaakt worstenbrood.

[image=230911]

Centre Simama is een werkgemeenschap van de broer van pastoor Konings waar mensen met een lichamelijke handicap een betere toekomst krijgen. “Ze leren daar om timmerman of schoenmaker te worden”, vertelt Doreen. “In 2008 hebben we eenzelfde actie gehouden.”
“We gaan vaak naar de kerk en vonden dit een mooi doel. We hebben toen besloten om worstenbroodjes te bakken en verkopen, omdat die makkelijk te maken zijn en we die rond Sinterklaas en Kerst altijd eten.” Het gezin heeft toen meer dan tweehonderd worstenbroodjes verkocht. Dankzij het geld hebben ze destijds in Congo een huis gerepareerd. De afgelopen jaren is het er niet van gekomen om opnieuw een worstenbroodactie te houden, maar dit jaar gaat het wel door. Het geld dat nu bij elkaar wordt gehaald gaat naar een meisje die geopereerd moet worden vanwege een klompvoet. De operatie kost tweehonderd dollar.

Bestellen
Keurslager Johan Jansen sponsort het gezin met genoeg vlees voor driehonderd worstenbroodjes. Daarvan zijn er al tweehonderd gereserveerd. Er kan dus nog besteld worden. Dit gaat via . De worstenbroodjes kosten één euro per stuk en worden op 27 december gemaakt.
Meer informatie over Centre Simama staat op www.centresimama.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant