Afbeelding

IVN’er Huub Jehae overleden

Algemeen 63 keer gelezen
UDEN - Erelid en oud-voorzitter van IVN Uden Huub Jehae is overleden. "Een immens verlies voor zijn echtgenote Mieke en andere familieleden. Zijn eeuwig optimisme, het volop genieten van het leven, doorspekt met humor in gevatte teksten en zang en zijn gezelligheid maken dat zij hem door dit verlies enorm zullen missen."

[image=230905]

"Als natuurvorser was Huub van veel betekenis van IVN Uden. Vrijwel direct na de oprichting werd hij lid en IVN-natuurgids. “Kennis overdragen op mensen die om natuur geven en er iets meer van willen weten, dat is nog steeds mijn hobby,” vertelde hij tijdens een interview. Tijdens de talrijke rondleidingen die Huub deed, mochten deelnemers genieten van zijn enthousiasme en leuke woordspelingen. Het gidsen heeft hij bijna veertig jaar mogen doen.
Acht jaar vervulde Huub het voorzitterschap van IVN Uden en was korte tijd districtsvoorzitter. Vanwege zijn vele verdiensten voor IVN Uden werd hij benoemd tot erelid. Zijn humor vervat in scherpe, licht satirische teksten bracht hij zingend ten gehore op het 10-jarig, 25-jarig en in april nog tijdens het 40-jarig jubileum van IVN Uden. Hij begeleidde zichzelf op gitaar. Heel IVN Uden beleefde hem als ‘de grote smaakmaker’. IVN Uden zal Huub gaan missen."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant