Afbeelding

‘Weten dat er iemand op je wacht’

Algemeen 84 keer gelezen
UDEN - Een netwerk voor alleenstaanden, alleengaanden of singles. Hoe je het ook noemt, er zijn veel, heel veel mensen die er behoefte aan hebben om in gezelschap te vertoeven. Of dat nou op een terras is, tijdens een fietstocht of in de bioscoop. “Dat wil niet zeggen dat we zielige eenzame mensen zijn op zoek naar een partner. Helemaal niet. Weten dat er iemand op je wacht. Dat is belangrijk.”

[image=230869]

Willie Engels uit Gemonde (60) en Erna Schepens (55) uit Uden zitten aan tafel in Centrum 3C in Uden samen met initiatiefneemster Harriët van den Broek. Onderwerp van gesprek is Ontmoeten in Vrijheid, dat een gevarieerd aanbod biedt van activiteiten speciaal bedoeld voor alleenstaanden in de leeftijdscategorie vanaf ongeveer 40 jaar. Het begon met enkele contactavonden en uiteindelijk werd het een netwerkgroep waar je lid van kan worden. Op 8 januari 2011 is deze gelanceerd. Inmiddels is het een leuke club van 25 vaste leden.

Uitvalsbasis
Willie is er vanaf het begin bij en Erna sinds juli. Erna: Heb je wel of geen kinderen, leven je ouders nog, heb je vrienden in de buurt? Dat maakt een verschil. Mijn kinderen wonen zelfstandig en daar ga ik regelmatig naar toe of zij komen bij mij. Toch vind ik het leuk om bij een andere club te horen. Het is voor mij een uitvalsbasis, ik hoor ergens bij.”
Willie ziet het als een vriendengroep waarmee hij zijn vrije tijd doorbrengt. “Het is niet mijn insteek om een partner te vinden, maar om met anderen iets te ondernemen. Mensen die niet uit mijn omgeving komen, dat verruimd. Het is ook mooi om ervaringen te delen. Daarom ga ik ook met groepsreizen op vakantie.”

Ongedwongen
Harriët lacht: “Je hoort het, we zitten niet achter de geraniums.
Het is onze bedoeling persoonlijke momenten te creëren voor mensen, die hun vriendenkring willen uitbreiden, andere mannen en vrouwen persoonlijk willen leren kennen. En als er wat moois opbloeit, vriendschap of misschien zelfs een nieuwe liefde, is dat mooi meegenomen. Wij houden het ongedwongen, ontmoeten elkaar in vrijheid. We zijn ook geen bemiddelingsbureau. De mensen doen het zelf en onze drempel is laag.”
Harriët werkt in Centrum 3C samen met José van de Kruk en allebei zijn ze single. “Laat de mannen tot ons komen, dan hebben we de eerste keus”, hadden we op een lacherig moment bedacht. Maar het werd serieus. We zijn klein begonnen met inloopavonden waar vrouwen in de meerderheid zijn. Nu zou ik graag samenwerking zoeken in de regio met andere groepen voor alleengaanden zodat we samen op kunnen trekken. Er komt veel vraag naar meer activiteiten. Binnen centrum 3C, hebben we mooie ruimtes om bij elkaar te komen, professionals die activiteiten organiseren. Maar het is ook leuk om met een stel buiten de deur iets te gaan doen.” Willie vertelt dat er bijvoorbeeld een vaste fietsgroep uit onstaan is.

Veranderingen
Erna heeft enkele jaren geleden haar man verloren: “Het is prettig, om mensen om je heen te hebben die snappen hoe het is er alleen voor te staan. Nieuwe vrienden maken, omdat je leven zo is veranderd, je niet het derde wiel aan de wagen hoeft te voelen. Ik zeg vaak tegen mijn kinderen dat ze zich niet zo druk moeten maken. Het is goed bedoeld maar ik red me wel.”
Belangstellenden zijn zaterdag 22 december welkom op een kennismakingsavond die om 20.00 uur begint. www.ontmoeteninvrijheid.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant