Afbeelding

Nostalgische kerstfair in de Houtstraat

Algemeen 50 keer gelezen
OSS – De Houtstraat in Oss staat zondag 23 december volledig in het teken van kerstmis. De hele straat houdt die dag van 12.00 tot 17.00 uur gezamenlijk een kerstfair.

Het initiatief komt van de eigenaren van koffiebar Rocaccino. “Ik dacht: ik trek mijn stoute schoenen aan”, vertelt Jennefer Timisela, die samen met Ayhan Eroglu op het idee kwam een kerstfair te organiseren. Het belangrijkste doel van de kerstfair is om het nostalgische kerstgevoel echt naar voren te brengen. “We hebben bewust voor het nostalgische thema gekozen. We willen warmte creëren en de gezelligheid hier houden”, aldus Timisela. “Bovendien zitten er in onze straat wat nieuwe winkeltjes die zich via de kerstfair heel goed kunnen presenteren.”

[image=230779]

Verschillende activiteiten
Tijdens de kerstfair zal de straat gevuld zijn met een achttal kraampjes. “Er worden bijvoorbeeld kerststukjes verkocht. Ook komt er een kunstenaarsfamilie die kunstwerken verkoopt”, legt Timisela uit. Verder is er een workshop maskers maken en kun je kerstballen laten graveren met een persoonlijke boodschap. Lekkernijen zullen ook niet ontbreken. “Je kunt onder andere kiezen uit wafels met warme kersen, erwtensoep en glühwein”, zegt de eigenaresse van Rocaccino. Iedere winkel heeft zo zijn eigen publiekstrekkers bedacht om het leuk te maken voor de klanten. Natuurlijk heeft Rocaccino zelf ook wat geregeld. “We hebben buiten een grote stand staan en binnen komt er een meisje zingen. We zijn nog aan het bedenken hoe we het verder gaan invullen. Het is moeilijk in te schatten hoe druk het wordt.” Toch twijfelt de organisator van de kerstfair er niet aan dat de middag een succes gaat worden. “Iedereen kan gewoon door ons straatje struinen maar als ze willen kunnen ze ook lekker warm naar binnen gaan. We krijgen nu al zoveel reacties en ideeën over de kerstfair. Onze Facebookpagina zorgt ervoor dat we nog meer belangstelling krijgen.”

Meer fairs
Dit zal niet de laatste keer zijn dat er een fair georganiseerd wordt in de Houtstraat. “Het is zeker de bedoeling dat we zulke dingen vaker gaan doen”, zegt Timisela vol overtuiging. Dat zal dan niet alleen met kerst zijn maar op feestdagen door het hele jaar heen, zoals bijvoorbeeld met Koninginnedag. “Je moet ergens starten. Dit is de aftrap en nu hebben we kunnen kijken hoe het allemaal werkt. Iedereen uit de straat is heel erg enthousiast. Het is mooi dat we het met zijn allen graag willen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant