Afbeelding

'Dit ondersteunen is goed en leuk'

Algemeen 49 keer gelezen
OSS – Hij werkte tien jaar bij de Bakkers Lamers. Ondanks dat Bjorno van Buel afscheid nam van het bakkersvak en Van Buel Sports in Oss startte, vergat hij zijn ‘oude liefde’ niet. Met zijn sportschool heeft hij de handen ineen geslagen met de bakkerijen in Oss en Heesch. Niet zomaar, maar met een smaakvolle actie voor het goede doel.

[image=230778]

Als je aan Ethiopië denkt, denk je niet direct aan judo. Wellicht is dat in de toekomst wel anders en schopt een sporter uit het Afrikaanse land het tot de wereldtop. Van Buel Sports heeft zich aangesloten bij Club Linking Ethiopië, een samenwerkingsverband tussen Kiryoku en de sportorganisatie Dires House of Sport in hoofdstad Addis Abeba. Het doel is om kinderen uit achterstandswijken van de miljoenenstad judolessen te geven. Van Buel kwam op het idee zich in te zetten voor het goede doel door een bekende van hem, een judoleraar uit Doetinchem. "Ik werd gebeld met de vraag of ik interesse had", aldus Van Buel. "Ik vond het een erg goed project, want judo staat centraal. Verder is het belangrijk je in te zetten in het kader van het sociaal maatschappelijk belang. Ook mijn leerlingen moeten beseffen dat het niet overal in de wereld zo vanzelfsprekend is om een kans te krijgen te sporten."

Oliebollen
Voor het project in Ethiopië zocht Van Buel contact met zijn oude werkgever. De vraag werd met een ‘ja’ beantwoord. "We kopen oliebollen bij de bakkerij en al onze leerlingen gaan die deur aan deur verkopen. Per zak gaat 2,50 euro naar het goede doel. Ik durf niet te zeggen wat ze voor elkaar krijgen, maar ik denk aardig wat." Het is overigens al de tweede actie die Van Buel Sports voor het goede doel in Ethiopië heeft gehouden. Samen met twee andere sportscholen werd onlangs tijdens De Grote Clubactie 5.250 euro opgehaald. Ook in de toekomst gaan er acties volgen.

Verkoop
Lizzy Lamers van de Bakkers Lamers, waarvan de oliebollen in de top tien van de AD-oliebollentest staan (de definitieve plaats is komend weekend duidelijk), hoopt dat de actie een succes wordt. "Bjorno heeft lang bij ons gewerkt en het is leuk dat hij zelf ook ondernemer is geworden. Om dan ook samen het goede doel te ondersteunen, is goed en leuk. Hopelijk verkopen de leden veel van onze oliebollen. Ik kan wel zeggen dat ze dit jaar weer overheerlijk zijn."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant