Afbeelding

Richard vd Berg nieuw bestuurslid Voetbalzaken FC Uden

Algemeen 68 keer gelezen
Het doet me een waar genoegen om langs deze weg Richard van den Berg als nieuw bestuurslid Voetbalzaken te introduceren. Zoals ik tijdens de algemene ledenvergadering heb aangekondigd zullen er op bestuursniveau een aantal organisatorische veranderingen gaan plaats vinden om de daadkracht van het bestuur te vergroten. Met de aanstelling van Richard van den Berg is een eerste belangrijke stap gemaakt met iemand die de verbindende schakel zal vormen tussen de bestuurskamer en het veld. Persoonlijk ben ik er dan ook enorm trots op dat ik Richard voor deze functie mag aankondigen.

[image=230658]

Gezien de belangrijkheid en de omvangrijke invulling van de Voetbaltechnische Zaken binnen FC Uden heeft het bestuur dan ook besloten om hiervoor tandem functie te creëren. Dit houdt in dat de invulling van Voetbaltechnische zaken bekleedt wordt door twee personen. De tweede persoon hoop ik binnen een aanzienlijk termijn ook aan te kondigen.

Dit houdt tevens is dat Thijs van de Voort, als voorzitter TC, heeft aangegeven om een stapje terug te doen. Een clubmens, zoals Thijs is, blijft hij gelukkig actief binnen FC Uden. Ik wil daarom langs deze weg Thijs enorm bedanken voor zijn positieve en enthousiaste bijdrage.

Ik ben er dan ook van overtuigd, dat ik namens alle leden van onze mooie vereniging spreek, dat we Richard van harte welkom heten en hem alle support zullen geven, zodat hij zijn werkzaamheden met veel passie en enthousiasme kan uitvoeren.

Hans van Collenburg
Voorzitter FC Uden

Even voorstellen: De meeste mensen bij FC Uden kennen me wel. Echter hieronder zal ik kort wat meer over mezelf vertellen en mijn nieuwe functie binnen FC Uden toelichten.

Betrokkenheid binnen FC Uden
Ik ben 31 jaar en sinds 1997 lid van FC Uden. Dat was het jaar dat ik vanuit Nieuwegein verhuisde naar Uden en bij FC Uden ben gaan voetballen als speler van de A1. Daarna ben ik speler geweest van FC Uden 2 en was ik als speler kort betrokken bij FC Uden 1, waarna ik door een ernstige knieblessure moest stoppen met voetballen. Daarna heb ik nog 2 jaar gevlagd bij het tweede en heb ik met enkele anderen in 2006 het huidige 3e (De Stallions) opgericht. Sindsdien ben ik als leider en financiële man verantwoordelijk voor de organisatie naast het voetbal.

Werk en privé
Op het moment ben ik als manager werkzaam voor een adviesbureau uit Amsterdam. In mijn functie werk ik op projectbasis bij verschillende grote bedrijven om veranderingen te verzorgen op met betrekking tot organisatie, proces en computersystemen op met name het gebied van planning en logistiek.

In mijn privéleven woon ik alweer 5 jaar gelukkig samen met mijn vriendin Madelon en wonen wij sinds 2 jaar in een nieuwbouw huis in Uden-Zuid. Het is een jonge wijk en met ook nog veel meer FC Uden leden en daar hebben we het heel erg naar onze zin.

Reden voor beschikbaar stellen bestuur
Ik heb besloten om aan het einde van dit seizoen na 7 jaar te stoppen als leider van het 3e elftal. Ondanks dat ik dit met veel plezier heb gedaan, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast heb ik afgelopen september een nieuwe knieblessure opgelopen wat me heeft doen besluiten om me te gaan richten op het wielrennen. Doordat het wielrennen met name op zondagochtend is, kon ik ook niet meer aanwezig zijn om het elftal te begeleiden, echter ik wil me nog wel blijven inzetten voor de vereniging.

Door de positieve veranderingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden bij de vereniging zoals de komst van het kunstgras, oprichting mini-kanjers en verbouwing van de kleedkamers en kantine is te zien dat FC Uden vooruit wil en ik wil daar graag aan bijdragen. Samen met voorzitter Hans van Collenburg hebben we besloten dat ik me ga richten op de functie Voetbalzaken.

In deze functie wil ik mee helpen om FC Uden op voetbaltechnisch gebied op een hoger niveau te brengen. Mijn bedoeling is om invulling te geven aan het beleid van FC Uden en problemen en onduidelijkheden mee helpen op te lossen voor de voetbal gerelateerde commissies zoals opleidingen, jeugd, lagere senioren als ook de selectiecommissie en dames. Door mijn opgedane kennis binnen mijn werk tezamen met de contacten die ik heb binnen FC Uden heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Mochten jullie vragen hebben, neem dan contact met me op of spreek me aan bij FC Uden.

Richard van den Berg
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant