Afbeelding

Addy van den Krommenacker Knoergoeie

Carnaval 89 keer gelezen
UDEN - Addy van den Krommenacker wordt Knoergoeie Brabander 2013. De couturier, geboren op 8 april 1950, is een rasechte Udenaar. Met zijn creaties heeft hij internationaal diverse prijzen gewonnen en worden zijn ontwerpen onder meer gedragen door internationale sterren. “Een zeer waardige Knoergoeie Brabander die deze eretitel deelt met Brabanders zoals Frits van Eerd, Joost Prinsen, Peer Swinkels, Wim Dik, Harry van Raaij en Cor Swaneberg”, aldus de carnavalsvereniging. Addy van den Krommenacker wordt geëerd tijdens de tweede pronkzitting in Uden op zaterdag 19 januari.

[image=230622]

Addy van den Krommenacker was al vroeg bezig met mode. Hij begon in 1970 in de modebranche, eerst als verkoper, later als inkoper. Met zijn eigen zaak bracht hij beroemde en grote merken als Gucci en Dolce & Gabanna naar Den Bosch. In die tijd ontstond zijn bekende samenwerking met Sandra Reemer. Hij gaf haar, als haar stylist, een herkenbare uitstraling. Zij werd diverse malen uitgeroepen tot beste geklede vrouw van Nederland. Op dit moment is Addy voor diverse bekende Nederlandse vrouwen, zoals Chantal Janzen en Jette van der Mey, kledingadviseur. Maar bij adviseren bleef het niet, want Addy ontwierp zijn eerste creaties uiteindelijk in 2002 en presenteerde deze bij de Beau Monde Fashion Award. In 2003 presenteerde hij zijn eerste volledige haute couture collection.

Awards
Addy’s succes groeide snel. Hij presenteerde zijn collecties in ondermeer Rome, Milaan en Londen en kreeg meerdere prestigieuze internationale mode awards uitgereikt. In 2008 werkte hij mee aan het succesvolle programma ‘America’s Next Topmodel’, waar zijn collectie werd getoond in de finale aflevering. Zijn werken worden gedragen door bekende (inter)nationale sterren tijdens grote evenementen als het Televizier Gala, Musical Awards Gala en de Oscar uitreiking in Los Angeles. Voor zijn internationale successen werd Addy in 2011 dan ook geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Bekend is Addy ook voor zijn bruidsontwerpen. Zo trouwden Yolanthe Cabau van Kasbergen, Truus van Gaal en Prinses Caroline in een ontwerp van deze toonaangevende, maar bescheiden couturier. Addy ziet zijn ontwerpen als een ‘Ode aan de Vrouw’ en wil dat deze creaties voor velen bereikbaar zijn. Zijn succesvolle samenwerking met de keten ‘Steps’ zorgt ervoor dat iedere vrouw in echte ‘Addy’ kan lopen. De kaartverkoop van de zittingen begint op 4 januari 2013. Entree is op vrijdag en zondag 18,- euro en op zaterdag 20,- euro.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant